Jongeren

Dagelijks leven

12 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Traineeships ook in christelijk Nederland in opkomst vanwege toenemende werkdruk

“Wij merken dat het voor zorgorganisaties steeds moeilijker is om goede medewerkers te vinden en dat de uitval en werkdruk onder medewerkers hoog is. Hierdoor kan het goed begeleiden van jonge en startende professionals lastig zijn”, vertelt Annemarie Figge, accountmanager van Westerduin Talent. In samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede ontwikkelt Westerduin Talent traineeships.

De CHE is een bruisende christelijke hogeschool en kenniscentrum. In alle studies staan mens en maatschappij centraal. De CHE vindt het belangrijk dat je je geloof bij je werk betrekt!

“Een startende professional ‘de millenial’ heeft vaak extra persoonlijke aandacht, structuur en duidelijkheid nodig om in het werk goed te kunnen functioneren”, merkt Annemarie op. “Om hen goed te begeleiden hebben wij in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede een traineeship ontwikkeld, waarin we een duurzame bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van startende professionals in de zorg, welzijn en hulpverlening.

Met het traineeship geven we de trainees een basis zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot een waarde gedreven professional. Deze basis moet aansluiten bij het werkveld zodat er een duurzame bijdrage geleverd kan worden aan de zorg. Deze doelstelling is zowel van waarde voor de CHE als voor Westerduin Talent, maar ook voor de trainee als voor de zorginstellingen.

Het traineeship is voor twee doelgroepen ontwikkeld, voor social work studenten en voor hbo-v studenten.

Traineeship Social Work
Het traineeship Social Work is ontwikkeld voor Social Work studenten vanaf het vierde jaar. Zij zullen hun afstuderen combineren met het werken in de praktijk en het traineeship gebruiken voor hun minor. Zij gaan onder andere aan de slag in de jeugdzorg, GGZ en het speciaal onderwijs.

Traineeship HBO-V
Het traineeship HBO-V is ontwikkeld voor 3de jaars studenten verpleegkunde. Zij zullen hun opleiding combineren met het werken in de praktijk. Zij gaan onder andere aan de slag in woon-zorg centra, verslavingszorg en thuiszorg.”

"Wij merken dat het voor zorgorganisaties steeds moeilijker is om goede medewerkers te vinden en dat de uitval en werkdruk onder medewerkers hoog is."

Jullie hebben we nog een aantal vacatures openstaan bij christelijke organisaties, waaronder Stichting Timon. Waarom heeft een traineeship toegevoegde waarde voor Timon?
“Het traineeship heeft voor ons toevoegde waarde om studenten tijdens hun studie al kennis te laten maken met Timon. Op deze manier willen we studenten een goede begeleiding geven die hun helpt om een goede start te maken in hun loopbaan", geeft Evelien Boeve van Timon aan.

Annemarie: "Het doel van het traineeship is naast het begeleiden van de jonge professional om een duurzame bijdrage te geven aan de organisaties in de zorg. Door ze al vroegtijdig kennis te laten met de organisaties en hen te begeleiden in het werken, hopen wij de trainees aan de organisatie en de branch te binden.”

Hoe ziet het traject er ongeveer uit?
“Het traineeship duurt twee jaar. Gedurende deze twee jaar is de trainee aan het werk bij de organisatie en wordt hij begeleid door Westerduin Talent, CHE en de organisatie. De trainee volgt daarnaast een programma samen met andere trainees dat gericht is op kennis en persoonlijke ontwikkeling. De trainingen worden georganiseerd door Westerduin en zijn onder andere gericht op kernkwaliteiten, regie pakken over eigen ontwikkeling en leven en werken vanuit passie. Daarnaast worden er ook zaken behandeld die meteen op de werkvloer toegepast kunnen worden, zoals omgaan met agressie en het werken met verschillende communicatiestijlen.

Traineeship Social Work
In het eerste jaar van het traineeship zullen deze trainees hun minor afronden en afstuderen. Dit doen ze binnen de organisatie waar ze 18 uur in de week werken. Na dit eerst jaar zijn ze afgestudeerd en gaan ze in het tweede jaar voor minimaal 24 uur aan de slag bij de werkgever.

"Een startende professional ‘de millenial’ heeft vaak extra persoonlijke aandacht, structuur en duidelijkheid nodig om in het werk goed te kunnen functioneren."

Traineeship HBO-V
Deze trainees volgen vanaf het derde jaar de duale route. Hierdoor hebben ze tijd om gedurende de twee jaar van het traineeship voor 24 uur per week aan het werk te gaan. In deze periode rondt de trainee de studie af en wordt hij extra begeleid."

Wanneer komt een student en organisatie in aanmerking voor een traineeship?
“Social work studenten die gaan starten in het vierde jaar en verpleegkunde studenten die gaan starten in het derde jaar kunnen deelnemen aan het traineeship. Voor het in het belangrijk dat ze willen werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling in de praktijk en op deze manier hun studie willen afronden. Zij zullen daarbij voortdurend begeleid worden door de CHE, de organisatie en Westerduin Talent. Om te weten waar de mogelijkheden liggen, spreken we graag met deze studenten. We kijken naar wat zij nodig hebben en of er een geschikte plek voor hen is bij de organisatie.
Zij kunnen altijd bij ons op kantoor langskomen of bellen naar 0318-760 460, een mailtje kan natuurlijk ook naar annemarie@westerduintalent.nl.

Organisaties die interesse hebben in dit traineeship kunnen altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen hen meer vertellen over het traject en kunnen we samen kijken naar hoe het traineeship bij hun organisatie kan passen.”

Meer weten over de traineeships? Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify