reanimatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

05 juli 2019 door Patrick Simons

Janike kreeg een hartstilstand: "Mijn leven was gewoon nog niet klaar"

Wanneer Janike in haar slaap een hartstilstand krijgt en haar man dat merkt, komt hij direct in actie. Haar dochters die op het lawaai in de slaapkamer zijn afgekomen, trekken zich terug in hun slaapkamer om voor het bed te knielen: "God, red mama!". EO Visie tekende het indrukwekkende verhaal op.

Janike moet wekenlang in het ziekenhuis blijven en hersteld heel langzaam. "Ik heb me zo eenzaam gevoeld in die periode in het ziekenhuis. Verlaten door God. Ik ben koordirigent en zingen is mijn lust en mijn leven, maar ik wist niet of ik dat ooit nog zou kunnen." Boosheid was er echter niet. "Ik ben nooit boos op God geweest, maar voor mij hangt er wel een groot vraagteken rondom dit hele gebeuren. Wat is zijn rol? Ik wou dat ik je heet kon vertellen, maar nee. En toch... God wás er wel, ook toen."

Als Janike iets aan God mocht vragen zou dat niet zijn waarom dit gebeurd is. "Veel liever zou ik willen vragen: 'Wat voor goeds kan ik betekenen, nadat ik dit heb meegemaakt?' Sommige mensen zeiden tegen me: 'God moet wel een heel bijzonder plan met je hebben.' Dat weet ik niet, hoor. Hij houdt evenveel van jou als van mij. Hij heeft me gered, maar hij heeft geen specialer plan met mijn leven. Mijn leven was gewoon nog niet klaar."

Het hele verhaal is in EO Visie te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.