Branden Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2019 door Christenen voor Israël

Israël komt met nieuw wapen tegen terreurballonnen en drones

Sinds het begin van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ in maart 2018 hebben terreurballonnen en vliegers met explosieven of brandbare materialen voor 2.000 branden gezorgd in zuidelijk Israël. Deze branden verwoestten 3.400 hectare bos-en landbouwgrond en veroorzaakten een ecologische ramp in Zuid-Israël. Een nieuw systeem moet Israël tegen terreurballonnen en drones beschermen, schrijft Christenen voor Israël.

De nieuwe stafchef van het Israëlische leger, Aviv Kochavi, bezocht het gebied rondom Gaza op vrijdagochtend en zei dat er nu definitief een einde moet komen aan wat in Israël wordt aangeduid als de “vliegerjihad”. Om dat doel te bereiken heeft de IDF nu de beschikking gekregen over een nieuwe technologie met de naam SMASH 2000.

Het systeem werd ontwikkeld door de Israëlische start-up Smart Shooter en stelt militairen in staat om uiterst doelgericht te schieten op een bewegend doel op de grond en in de lucht. Het Smash 2000 systeem verandert iedere soldaat in een scherpschutter en maakt het nu mogelijk om iedere ballon en vlieger die wordt losgelaten op Zuid-Israël uit de lucht te schieten met een gewoon automatisch geweer zoals de M-16 of de nieuwe Tabor.

Smash 2000 voorkomt het afvuren van een kogel die niet goed gericht is en laat de kogel pas los nadat het voor honderd procent zeker is dat het doelwit zal worden geraakt. Het systeem kan ook worden gebruikt tegen de onbemande vliegtuigen (UAV’s) van Hamas en Islamitische Jihad die in toenemende mate een bedreiging vormen voor eenheden van de IDF. Islamitische Jihad publiceerde onlangs een video waarin een droneaanval op een Israëlische tank was te zien.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.