avondmaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juni 2019 door Patrick Simons

Kinderen krijgen toegang tot avondmaal in gereformeerd-vrijgemaakte kerk Arnhem

De Arnhemse Koepelkerk kwam tijdens Pinksteren met bijzonder nieuws. Vanaf heden mogen in de vrijgemaakt-gereformeerde gemeente namelijk ook kinderen aan het avondmaal deelnemen. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Dominee Cornelis Hamstra zegt het niet meer te kunnen verantwoorden waarom kinderen niet welkom zijn aan het avondmaal. Of er een bewuste keuze voor God plaatsvindt voorafgaand aan het avondmaal? "Bij de doop vragen we dat ook niet aan het kind. We vinden het feit dat iedereen bij het lichaam van Christus hoort belangrijker dan begrijpen wat dit precies betekent. Ook ik begrijp de betekenis van het avondmaal niet volledig."

"We hebben gekozen het belang van de plaatselijke gemeente voorrang te geven boven de kerkorde", legt Hamstra uit. Dat zorgde volgens hem ook voor discussie in de classis. "Ik verwacht dat de kerkorde wel een keer wordt aangepast."

Reacties

G
Blijf toch gewoon bij de instellingen van de Heere Jezus: Doop op geloof en dan Zijn dood gedenken bij brood en wijn. Het is zo duidelijk en eenvoudig. Straks wordt de volgende stap genomen: baby's aan de tafel des Heeren, vanuit de gedachte: waarom zouden we baby's uitsluiten? Ze horen er toch ook bij? Ze zijn toch gedoopt? En zo loopt men van het het één in het ander, en dwaalt men steeds verder van het Woord af. Blijf

toch bij het eenvoudige Woord van de Heere Jezus Zelf, en verdraai Zijn woorden en instellingen niet!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.