gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 juni 2019 door LCJ

Waarom gebed het favoriete thema van de duivel is

Weet je wat het favoriete thema van de duivel is om leugens over rond te bazuinen? Waarschijnlijk is het dit: gebed. Zo vertelt hij graag dat je in een ‘vrome, heilige bui’ moet zijn om te bidden. Dat je je zelf moet opwerken tot een soort geestelijke stemming. Dat een gebed minstens vijf minuten moet duren. Wat een leugens!

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten.

De waarheid is: Als wij eerlijk zijn in ons gebed, kunnen er wonderen gebeuren. Heb je geen zin om te bidden? Bid dan gewoon: “Heere God, ik heb totaal geen zin om te bidden. Ik voel er niks bij. Amen.”
Bid! Doe het gewoon! Juist als je niet in de stemming bent. Als je voelt dat een gesprek richting roddelen gaat. Als je uit je vel gaat springen van haat of woede. Als je verdoving wilt gaan zoeken in blowen, porno of uitgaan, bid! Als is het maar met een zucht. “Heere God kijk mij nou. Help!”

Op eigen kracht gaat het toch niet lukken om heilig te leven. We hebben een Krachtbron buiten onszelf nodig. Dus: Ga niet hard je best doen om heilig te leven, maar zoek omgang met de Vriend van zondaren! De oerzonde zit niet in geld, seks en macht. Echt zonde is: denken dat je zonder de Goede Herder kunt. Of denken dat Hij niks met jou te maken wil hebben. Of dat Hij grillig is en je laat vallen zodra je iets verkeerds doet.

Hij wil niet een ontmoeting met een vrome, gladgestreken fakeversie van jou. Maar met jou! Dat is het wonder van gebed. Dus alsjeblieft, in Jezus’ naam: Blijf bidden! Telkens weer. Op school, in de kerk, op de wc, in de supermarkt. Al bestaat jouw gebed maar uit één woord: “Jezus…” Of misschien is jouw gebed alleen een blik die hulp zoekt bij Hem. Dat kan het begin zijn van iets groots...

Stap voor stap kun je gaan ontdekken: God is niet ver. Hij slaat niet op de vlucht voor jouw zonden. Een verbrijzeld en verslagen hart veracht Hij niet (Psalm 51:19). In Jezus komt Hij heel dichtbij. Hij wil met je wandelen, met je eten (Openbaring 3:20), zelfs in jou wonen, dat onbevattelijke Pinksterwonder!

De Schotse prediker Robert Murray M’Cheyne zei het zo: “Hij is een Verlosser, die altijd bereid is en niet ver te zoeken. Wij behoeven niet op te klimmen om Christus van boven af te brengen; noch in de afgrond neer te dalen, om Christus uit de doden op te brengen. Nabij u is het Woord, in uw mond en in uw hart. Ja, Hij is een Verlosser van nabij, Hij is niet ver van ieder van ons.”

Bekijk de komende activiteiten van het LCJ!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.