City Bible

God

13 juni 2019 door Jeffrey Schipper

De City Bible: een modern Nieuwe Testament voor evangelisatie

“De City Bible is een modern Nieuw Testament voor evangelisatie. Het doel van de City Bible is om christenen te mobiliseren om te evangeliseren en hen de middelen te geven om dit te doen,” vertelt Peter Pilon namens City Bible Foundation.

“Peter maakt duidelijk dat het niet om een doelgroepbijbel gaat. “Zelf hebben we inmiddels al miljoenen City Bibels gedrukt voorrond 600 verschillende doelgroepen. Echter er kwam vanuit de evangelisatie ook vragen om een hele Bijbel. Om deze toch handzaam en geschikt voor evangelisatie te maken werd de interactieve Bijbel bedacht: een gedrukt Nieuwe Testament + een digitaal Oude Testament. Omdat voor evangelisatie het Nieuwe Testament voldoende is maar men dikwijls een referentie zoekt in het Oude Testament is voor deze vorm gekozen. Het digitale deel loopt via de City Bible app die gratis te downloaden is op de smartphone, tegenwoordig de meest gebruikte verbinding met de buitenwereld.

Het gaat hier om een unieke editie waarin offline en online in één boek worden gebundeld. Het grote voordeel is dat men rond de 500 pagina’s blijft (in plaats van ca 2.000) en het in een handig City Bible formaat gedrukt kan worden (10 x 14 cm).”
Het doel van de City Bible is om christenen te mobiliseren om te evangeliseren en hen de middelen te geven om dit te doen. Is de Bijbel niet voldoende? Ik word door het Nieuwe Testament voortdurend aangespoord om de blijde boodschap door te geven.
“In principe is de interactieve Bijbel een Nieuw Testament voor evangelisatie, echter hierbij is het digitale Oude Testament toegevoegd in 39 pagina’s. Gezien de combinatie met de smartphone blijkt het een modern en aantrekkelijk instrument voor evangelisatie te zijn.”

Kun je aan de hand van een voorbeeld uitleggen hoe City Bible zich onderscheidt ten opzichte van andere bijbels?
“De City Bible is een modern Nieuw Testament voor evangelisatie. En dat heeft zichzelf al bewezen: identificatie met de cover speelt een belangrijke rol (full color met vermelding van eigen naam, stad of doelgroep), personificatie (Joh 3:16) en communicatie (express informatie in 8 pagina’s over de inhoud, bijvoorbeeld: ‘5 stappen naar vrede in je hart’). Meer dan 2 miljoen City Bibles zijn verspreid in 40 talen. Daarnaast is de interactieve Bijbel een City Bible waarin offline en online met elkaar verbonden worden in één boek.”

Wat willen jullie als Stichting City Bible Foundation bereiken?
“Het evangelie bekend maken aan iedere verloren ziel op aarde middels Zijn Woord, de Bijbel waardoor velen voor de eeuwigheid gered zullen worden door het offer van de Here Jezus.”

Klik hier voor meer informatie over de City Bible

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify