Tiemen

God

12 juni 2019 door Hour of Power

Tiemen Westerduin: "Wat God heel graag wil is dat we 'Vader' tegen Hem zeggen, 'Abba', 'Papa'"

"Pinksteren gaat om de uitstorting van de Heilige Geest. God komt onder ons en in ons wonen", vertelt Tiemen Westerduin. De christelijke spreker is bij Jan van den Bosch aangeschoven om te vertellen wat Pinksteren nu precies inhoudt. "De discipelen waren samen aan het bidden en opeens wordt het huis vervuld met Gods Geest. Er verschijnen zelfs geestelijke vlammen op de hoofden van de discipelen. Dan breekt er iets los en beginnen de mannen het evangelie te verkondigen. Dat wij hier nu zitten is het resultaat van de vrijmoedigheid die ze daar ontvingen", zet Tiemen de belangrijkste feiten op een rij.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Trooster
"Je mag deze dag ingaan met de vreugdevolle wetenschap dat God zich met jouw leven bemoeit. Jezus vertelde de discipelen dat er een Trooster zou komen. Als mensen hebben we die nodig. Er is zoveel dat niet gaat zoals we willen, er is veel gebrokenheid in dit leven. Het eerste wat de Heilige Geest tegen jou zegt is: 'Je bent een geliefde zoon of dochter van God'. Misschien denk je eerst: 'wat betekent dat dan een zoon of dochter van God zijn?'. Maar als het echt tot je doordringt dat God van je houdt en je begint het te geloven... dan ga je het ook ervaren!", vertelt de spreker enthousiast.

Doorbraak
"Wat God heel graag wil is dat we 'Vader' tegen Hem zeggen, 'Abba', 'papa'. We liepen met De Vierde Musketier, een organisatie om mannen weer wakker te maken, met 500 man door de bossen in de Ardennen. Je bent dan 72 uur achter elkaar in het bos en wordt flink uitgedaagd. Aan het eind hadden we een moment waarop de mannen kunnen vertellen wat God in hun leven heeft gedaan tijdens het weekend. Er was een man die naar voren kwam en vertelde dat er iets megabelangrijks in zijn leven was gebeurd. Hij zei: 'ik ben mijn hele leven lang christen geweest, geloofde alles en was ervan overtuigd dat het waar was. Maar het zat allemaal in mijn hoofd en het bleef daar zitten. Maar dit weekend is God doorgebroken en in mijn hart gekomen. Ik heb ervaren dat Hij een vader is en van mij houdt.' Dat raakte ons al maar hij ging verder: 'Ik moet nu iets rechtzetten. Ik ben een man van 60 en ik heb een zoon. Die is hier ook. Waar zit je?' Zijn zoon stak zijn hand op. 'Je bent al dertig jaar mijn zoon maar ik heb je nog nooit gezegd dat ik van je hou en dat ik trots op je ben. Lieve Jan, ik ben trots op je en ik hou van je.' Je kon het aantal gezichten dat nog droog was tussen die 500 mannen op twee handen tellen", zegt Westerduin.

Schat
"We hebben allemaal onvoorwaardelijke liefde nodig als mensen. Vanaf dat we geboren worden. Helaas zijn er veel ouders die daarin tekort schieten of zelf die onvoorwaardelijke liefde gemist hebben. De Heilige Geest zegt vandaag met Pinksteren tegen een ieder van ons: 'Lieve schat, Ik word zo blij van jou'", vertelt Westerduin tot besluit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify