Picknick eten Credit Christelijk Nieuws

Nieuws

11 juni 2019 door Nederland Zoekt

Nederland Zoekt presenteert nieuw boek: Hoe ben je een inclusieve kerk met mensen vanuit verschillende achtergronden?

Op 15 juni presenteren we vanuit Nederland Zoekt een nieuw boek. Dit gebeurt tijdens het evenement Inspiratie 2019. De eerste exemplaren bieden we aan Gert-Jan Segers en aan René de Reuver. We zullen dan meer vertellen over het belang van dit praktijkverhaal en de inhoud en we gaan er dan interactief over in gesprek met de deelnemers. We doen dit in samenwerking met Kerk in de Buurt en partners van Nederland Zoekt.

Het boek raakt thema’s die momenteel breed leven: hoe ben je een inclusieve kerk met mensen vanuit verschillende achtergronden? Hoe kun je kerk zijn vanuit kleine groepen, vanuit communities die bewogen zijn met hun omgeving? Een kerk die in de buurt verbinding maakt en goed nieuws is en ook weer kan groeien met nieuwe mensen. Een kerk die gewaardeerd wordt door anderen buiten de kerk omdat ze de bloei van de wijk of buurt zoekt. Hier ligt verlangen bij velen en tegelijk de vraag: hoe dan? Het boek bevat tal van praktijkverhalen, maar is tegelijk gericht op de theologische reflectie op deze vragen.

Rudolf Setz en Marten van der Meulen hebben samen hun verhaal en reflecties op papier gezet. Rudolf Setz was oprichter van Stichting Present en daarna van Nederland Zoekt. Marten van der Meulen is universitair docent godsdienstsociologie aan de PThU en verbonden aan het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk. Beide zijn pioniers binnen Assen Zoekt. Samen schreven zij een praktisch boek dat tegelijk het denken over kerk zijn vandaag verdiept het anderen wil helpen hiermee.

De titel geeft het al wel aan waar dit over gaat: 'Een kerk die kan. Zoek de bloei van je buurt.'

Beeld: Christelijk Nieuws

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify