Nieuws

17 juni 2019 door Patrick Goede

Christendom in Syrië bloeit weer op: "God gaat een speciale weg met ons door de oorlog heen"

Goed nieuws uit Syrië, de kerk bloeit er weer op, dat laat Open Doors weten. Drie jaar geleden was de kerk en het christendom in het door oorlog geteisterde land op sterven na dood. Maar God's opstandingskracht lijkt meer dan eens op Syrië van toepassing te zijn. Kerken worden opgezet en mensen worden in zwembaden gedoopt. 

Zestien Syrische dopelingen kozen er onlangs bewust voor om hun leven aan Jezus te geven. Dat is niet zomaar een gegeven, het is een bewuste keus voor een avontuur met God dat weleens veel, zo niet alles, zou kunnen kosten. Zeker in Syrië. De christenvervolging is er helaas nog aan de orde van de dag en de natie staat op plek 11 van de lijst met landen waar geloof het meest kost.

De voorganger van de kerk is erg blij met de recente ontwikkelingen en de nieuwe dooplieden, hij gelooft dat de oorlog als een katalysator werkt voor het christelijk geloof: "Tijdens de oorlog zijn er honderden mensen tot bekering gekomen. Daarvoor waren er maar enkelen en die beleden het in het geheim. God gaat een speciale weg met ons door de oorlog heen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!