Vrouw met Bijbel

God

11 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Bezoeker Opwekking: “Staat de kerk meer bekend om waar ze tegen is, dan waar ze voor is?”

Met Opwekking nog vers in ons geheugen staat de kerk en het geloof weer volop in de schijnwerpers. Tienduizenden christenen kwamen de afgelopen dagen samen om nader tot elkaar en tot God te komen. Maar is die saamhorigheid, naastenliefde en warmte buiten het immense festivalterrein wel zo bekend? Bezoeker Irma vroeg het zich af nadat ze pas geleden de film God’s Not Dead 3 zag – waarin precies die vraag een rol speelt.

Irma: “Hier [op Opwekking] zijn we allemaal samen en genieten we van hetzelfde: de liefde en genade van God. Maar ik krijg soms wel eens het idee dat de buitenwereld ons daarvan niet meer kent”. Irma refereert hierbij aan een krachtige uitspraak in het derde deel van de God’s Not Dead serie, die sinds het weekend van Opwekking te zien is op New Faith Network en lovend werd ontvangen tijdens de Nederlandse bioscoop première vorige maand.

Heeft Irma een punt? Op de indrukwekkende Opwekking Pinksterconferentie gaan tienduizenden christenen helemaal op in de liefde van God. In muziek en zang. In waardering voor elkaar. Een unieke ervaring voor elke bezoeker. Maar voor niet-bezoekers minder zichtbaar. Terwijl het geloof een prachtige ontdekking is voor de buitenwereld. In een interview met De Stentor zegt Ruben Flach dat niet-christenen op Opwekking welkom zijn om te ontdekken hoe geloven eruitziet. Een mooi uitgangspunt.

Benieuwd naar de hele film rondom de uitspraak? Je kijkt God’s Not Dead 3 op New Faith Network

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify