Nieuws

11 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. C. J. Overeem aan de slag in hervormd Woerden

Ds. C. J. Overeem vertrekt binnenkort uit Zegveld. De hervormde predikant heeft een beroep uit Woerden aanvaard. De gemeente in Woerden zocht een opvolger voor de in 2014 naar Gouda vertrokken ds. G. C. Vreugdenhil. CIP.nl bezocht ds. Overeem in 2016: "Als 6-jarig jochie wilde ik al dominee worden".

Ook de hervormde gemeente in Rhoon verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. C. D. van Alphen gaat daar aan de slag. De hervormde predikant neemt binnenkort afscheid van zijn gemeente in Numansdorp. In Rhoon zocht de kerkenraad naar een nieuwe dominee omdat ds. J. P. Bijl vorig jaar met emeritaat ging.

In de hervormde gemeente van Westerlee-Heiligerlee gaat ds. G. J. van den Top aan de slag als hulppredikant. Ds. J. A. A. Geerts was tot 2016 zo'n zeven jaar als pastoraal werker aan de gemeente verbonden. Van den Top is sinds 2005 actief in het Gelderse Vorchten. Ds. mw. C. A. Schoonenberg-Lems ('s Gravenzande) heeft een beroep van de Ontmoetingskerk in Pijnacker-Delfsgauw aanvaard.

Ds. W. Peene heeft een beroep ontvangen van de protestantse wijkgemeente De Ontmoeting in Terneuzen. De predikant is sinds 2008 actief in Kootwijk/Kootwijkerbroek (wijk 2). Proponent F. Pierik kan voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De PKN-kandidaat ontving een beroep (deeltijd) uit de Kapelkerk in Drachten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify