Nieuws

11 juni 2019 door Patrick Goede

Christelijke bakker voor de derde keer aangeklaagd om weigeren transgender-verjaardagstaart

Banketbakker Jack Philips is wederom aangeklaagd. Dit keer werd de eigenaar van de bakkerij Masterpiece Cakeshop voor het gerecht gesleept omdat hij geen verjaardagstaart voor een transgendervrouw wilde maken. De taart moest blauw aan de buitenkant zijn en roze aan de binnenkant om zo symbool te staan voor de transitie die transgender Autumn Scardina had doorgemaakt, dat meldt de Christian Post

Eerder werd bakker Jack aangeklaagd voor het niet willen leveren van een bruiloftstaart aan een homokoppel. Philips geeft daarbij aan dat hij "voor een ieder die deel uitmaakt van LGTBQ-gemeenschap een taart wil maken, als de boodschap op die taart maar niet tegen zijn religieuze overtuigingen ingaat." 

De afgelopen jaren was de uitgesproken bakker dus al verwikkeld in twee rechtszaken. Verleden jaar gaf het Hooggerechtshof hem uiteindelijk gelijk in zijn beroep op de vrijheid van godsdienst nadat hij was veroordeeld door een burgerrechtencommissie. Jim Campbell die Philips bijstaat namens een organisatie die opkomt voor de vrijheid van geloof zegt dat dit "een wanhopige poging van Scardina is om te corrumperen wat Jack zo graag doet voor zijn klanten, taarten maken". "Hij kan gewoon niet elke gewenste boodschap op die taarten zetten", zegt Campbell.

Reacties

D
Wel handig om te vermelden dat dit al 2 jaar een lopende zaak is waarbij nu voor de 3e keer, door dezelfde persoon, een aanklacht is ingediend. De vorige 2 zijn afgewezen.Zie ook dit artikel van augustus 2018 over dezelfde situatie: https://www.mic.com/articles/190789/the-masterpeice-cakeshop-owner-is-suing-for-discrimination-again-this-time-over-a-trans-woman
REAGEER
J
Gewoon blijven weigeren dan gaan ze zelf maar een taart maken
REAGEER
Het lijkt me dat transgenders een boven gemiddelde behoefte aan vrijheid hebben. Jammer dat ze anderen (in dit geval een bakker) vrijheid willen ontnemen.

Als psycholoog van de koude grond denk ik dat de betreffende transgender zich nog niet lekker vrij voelt.
Toon meer antwoorden (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify