Nieuws

11 juni 2019 door Geerten van Breugel

Schokkend: Christelijke Amira verblijft in een schuilhuis omdat haar Kirgizische ouders haar verstootten

“Je bent een schande voor de familie.” Dat kreeg de jonge Amira* te horen, toen haar ouders ontdekten dat ze christen was geworden, dat bericht Open Doors op haar website. Twee jaar geleden verhuisde ze voor werk naar een grotere stad in Kirgizië, een overwegend islamitisch land ten westen van China. Daar ontmoette ze christenen die haar vertelden over de Here Jezus. Amira kwam tot geloof en werd tot grote onvrede van haar ouders actief in een gemeente.  

Een poosje geleden nodigden zij haar uit om 'de familie te bezoeken'. Amira ging op de uitnodiging in, maar kwam al snel tot de ontdekking dat haar ouders andere plannen hadden. Ze sloten Amira op in huis, sloegen haar en eisten dat zij zou terugkeren tot de islam. Ook lieten ze weten een islamitische man voor haar op het oog te hebben.  

Op een dag lukte het Amira te ontsnappen. Ze klopte aan bij de leiders van haar kerk die haar vervolgens naar een andere grote stad stuurden. Amira verblijft momenteel in een schuilhuis. Een aantal dagen geleden heeft ze voor het eerst weer een kerk bezocht en werk gevonden. Met haar ouders en broer neemt Amira geen contact op, omdat zij haar dan zullen dwingen om naar huis te komen. Het conflict met haar ouders doet haar veel verdriet.

*Schuilnaam

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify