notre-dame

Nieuws

11 juni 2019 door Patrick Simons

Bijzonder: voor het eerst weer een mis in Notre-Dame, bezoekers dragen helm

Hoewel een enorme brand de Notre-Dame leek te verwoesten, wordt er zo'n twee maanden later alweer een mis gevierd in de kathedraal in Parijs. Dat is althans de bedoeling van aartsbisschop Michel Aupetit. Hij wil aankomend weekend een kleinschalige dienst organiseren waarbij de aanwezige priesters een helm moeten dragen.

Het plan is om de mis te vieren in een kapel die aan de oostkant van de kathedraal is gevestigd. Deze kapel is door de brand niet beschadigd geraakt en in principe is het dus veilig om hier te zijn. Er is een handjevol priesters voor de mis uitgenodigd. Wel is er direct bij gemeld dat de aanwezigen gedurende de mis een helm op moeten voor hun eigen veiligheid. Omdat deze misviering zo bijzonder is, wordt deze op de katholieke zender KTO volledig live uitgezonden.

Op 15 april van dit jaar kreeg de Notre-Dame te maken met een enorme brand. Daarbij raakte de kathedraal behoorlijk zwaar beschadigd. De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Volgens Emmanuel Macron, de president van Frankrijk, zou de kathedraal binnen vijf jaar volledig zijn hersteld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify