Dagelijks leven

11 juni 2019 door Patrick Simons

Zendingsmiddag Gereformeerde Gemeente in Nederland: "Evangelie moet verkondigd worden, desnoods met woorden"

Een zendingsmiddag van de Gereformeerde Gemeente in Nederland bracht op tweede pinksterdag zo'n 300 jongeren naar Elspeet. De middag was speciaal georganiseerd voor jongeren van 16+. Het Reformatorisch Dagblad was erbij en maakte een verslag.

Onder andere ds. Weststrate, predikant van de plaatselijke gemeente, kwam aan het woord. Hij vertelde dat zending dichtbij huis begint. "We zouden allemaal goed van de Heere moeten spreken, want dat is Hij waard. Wie niets aan zending en evangelisatie doet, geeft daarmee te kennen zelf nog zendingsveld te zijn. Het Woord moet verkondigd worden tot aan de einden der aarde. Dat is de Goddelijke opdracht, die niet gegeven is aan stichtingen of commerciele organisaties, maar aan de kerk."

De voorganger stelde ook dat zending bedrijven een zaak is van woord en daad. "Bij Christus gingen woord en daad ook samen. We kunnen het Woord wel verkondigen aan mensen die armoede lijden, maar een hongerige maag heeft geen oren. Breng mensen eerst brood, daarna het Brood des levens. Het Evangelie moet verkondigd worden, desnoods met woorden."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify