Arie van der Veer

God

07 juni 2019 door Arie van der Veer

De Pinksterboodschap van Arie van der Veer: Christus heeft geen logeeradres

De Here Jezus Christus zit aan de rechterhand van God, maar wil door Zijn Geest ook wonen in onze harten. Op Pinksterfeest is Hij daarmee begonnen en het gaat nog altijd door.

Ooit bad de apostel Paulus voor de gemeente van Efeze heel concreet om die inwoning. Je kunt het lezen in Efeziërs 3:17, ‘Ik buig mijn knieën voor de Vader opdat Christus door het geloof in hun harten woning make’.

Het is heel opvallend hoe Paulus dat vraagt.
Paulus vraagt om blijvende inwoning van Christus. Dat blijkt uit het Griekse woord dat hij gebruikt.
Paulus bidt niet, dat ons hart, ons leven een soort logeeradres zal mogen zijn, waar Christus als een vreemdeling zo nu en dan een nachtje komt slapen. ‘God, komt U, alstublieft toch even langs’.

Vanuit ons mensen gedacht, zou dat helemaal niet zo gek geweest zijn. God in mijn hart, dat is zoiets als een koning in een krot. Hem aan de deur van ons leven even te mogen spreken, zou al fantastisch zijn. Maar Paulus vraagt duidelijk meer... Hij vraagt om permanente inwoning: ‘woon in mijn hart’.

Hoe durft hij??!!

Als je het verband van dit gebed leest, begrijpt je, waarom hij dat durft. Hij schrijft daar over de grote liefde van Christus. Hier is een man aan het woord die spreekt uit ervaring. Hij kent zijn eigen, zondige, vijandige hart. In zijn jonge jaren had hij Christus vervloekt. De boodschap van Jezus Christus was voor hem vergif geweest.

Hoe anders was het geworden. Later schrijft hij: het heeft God behaagd Zijn Zoon aan mij te openbaren…’. Dus als er één , uit eigen ervaring wist, hoe groot het wonder is dat God in ons hart wil wonen, dan is Hij het. Maar daarom gunt hij het een ander ook zo. Daarom bidt hij voor de gemeente van Efeze dat Christus ook in hun harten zal wonen….
Wat Paulus ten deel viel, gunt hij een ander ook.

Zou je het willen?
Je hart als een permanente woonplaats van God?! Geen logeeradres maar ons hart als een permanente verblijfplaats van de Here. Een soort een residentie. Ons leven als een paleis voor God..
Zou je het willen?
Met alle consequenties van dien….
Heerlijke consequenties. God die zo nabij is, met Zijn liefde en genade.
Ook pijnlijke consequenties: Heer betekent immers: vorst, heerser. In een residentie voert Hij heerschappij……

Zou je het willen?
Hij wil wel.
‘Zie Ik sta aan de deur en ik klop’, Openbaring 3:20.

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify