zweden

Nieuws

07 juni 2019 door Patrick Simons

Zweedse bisschop heeft meer gemeen met moslims dan met conservatieve christenen

Een opvallend statement van een Zweedse. Eva Brunne, bisschop van de Church of Sweden in Stockholm én de eerste openlijke lesbische bisschop, heeft gezegd dat ze meer gemeen heeft met sommige moslims dan met conservatieve christenen. Daarnaast zegt ze ook te geloven dat moslims en christenen tot dezelfde God bidden. Dat meldt CBN News. 

Deze uitspraken komen overigens niet ineens uit de lucht vallen. Er lijkt de laatste jaren een trend te zijn in de Church of Sweden waarbij er gezocht wordt naar gemeenschap met de islam. Tijdens een vergadering vorig jaar oktober werd een voorstel om islamitische oproep tot gebed te verbieden in Zweedse steden weggestemd. Verschillende mensen binnen de kerk stelden toen dat het "geweldige kans" was om mensen in aanraking te brengen met de liefde van Allah.

Ondertussen hollen de ledenaantallen in de Zweedse kerk verder achteruit. Steeds meer mensen besluiten de kerk te verlaten. Er zijn zelfs voorspellingen waarin op basis van onderzoek wordt gesteld dat de kerken in Zweden de komende jaren meer dan een miljoen leden gaan verliezen.

Reacties

Ik denk dat progressieve Eva Brunne zelf het beste zal weten met wat voor mensen ze het beste kan opschieten. Als iemand de eigen achterban zo afwijst, hoe kan deze het dan brengen tot bisschop van de Church of Sweden?
REAGEER
De nieuwe adagia van deze tijd:

Allah is zelfde god als God vd Bijbel. Samengaan met islam

Lesbische bisschop.

Aversie tegen niet progressieve christenen.Lang leve het nieuwe denken..... "Brave new world" komt snel dichterbij.

B
Hoezo is Allah niet dezelfde God als die van de Bijbel? Zelfs de manier waarop afgerekend wordt ongelovigen/andersgelovigen is hetzelfde. Maar omdat jullie bij God als schapen worden behandeld, en bij Allah als de bokken is het not-done om te beweren dat beide godsbeelden dezelfde zijn. Want God is liefde en Allah niet...

Lees de bijbel daarentegen objectief, en je weet wel beter.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify