homo

Nieuws

07 juni 2019 door Patrick Simons

EO komt met nieuw programma over homoseksualiteit: "God heeft mij zo gewild"

Homoseksualiteit blijft een onderwerp waar binnen het christendom ontzettend veel over wordt gediscussieerd. De Evangelische Omroep besteedt er in het programma 'De kast, de kerk en het koninkrijk' uitgebreid aandacht aan. 

In het programma wordt gekeken naar hoe het nu staat met homoseksualiteit binnen de kerk en hoe er door verschillende mensen tegen aan gekeken wordt. Daarnaast neemt men ook een duik in het verleden. Hoe ging de kerk tientalen jaren geleden om met homoseksualiteit en hoe was dat voor christenen met homoseksuele gevoelens?

Er komen tal van betrokkenen aan het woord. "God heeft mij zo gewild. Het is goed. Het is goed", vertelt één van de hoofdrolspelers in het programma. Het programma wordt zondag 30 juni op 22:35 uur uitgezonden op NPO2. 

Reacties

Het is op zich goed om een onderwerp als homoseksualiteit bespreekbaar te maken, mede vanwege de grote nood die er is, maar het is een misvatting om te denken dat God homofilie/homoseksualiteit bedoeld heeft en dat het goed is. Daarmee zeg ik niet dat God mensen afwijst. Laten we, vooral in deze tijd, vasthouden aan het duidelijke en heilzame Woord van God.
Helemaal mee eens Piet.
Toon meer antwoorden (9)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify