Trump

Mooi

07 juni 2019 door Patrick Simons

Trump komt met nieuwe maatregelen: "Elk kind, geboren en ongeboren, is een heilig geschenk van God"

Afgelopen weken zijn in verschillende Amerikaanse staten de regels omtrent abortus flink aangescherpt. Het zorgde voor flink wat commotie. Gisteren werd bekend dat gewetensbezwaarde medewerkers in de medische wereld in de Verenigde Staten nog verder beschermd worden. Ook president Donald Trump sprak zich hierover uit.

LifeNews meldde dat Trump ervoor gezorgd heeft dat er nieuwe wetten en regels komen op dit gebied. Daardoor worden artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel die niets met abortus te maken hebben beter beschermd. Ze kunnen al langere tijd niet meer gedwongen worden volgens federale wetten, maar dankzij deze nieuwe voorschriften, worden die wetten in de toekomst ook zorgvuldiger gehandhaafd.

Trump meldde dat de nieuwe voorschriften inmiddels officieel zijn. "Vanaf vandaag beschermen we artsen, apothekers, leraren, studenten en op geloof gebaseerde organisaties die gebruik willen maken van hun gewetensrecht. We blijven samen bouwen aan een cultuur waarin de waarde van het menselijk leven wordt gekoesterd. Elk kind, geboren en ongeboren, is een heilig geschenk van God."

Beluister ook het eerste deel van de CIP Podcast over deze bijzondere ontwikkeling in de Verenigde Staten:


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
- SGP verdedigt in discussie met boze Bekende Nederlander abortusstandpunt: "30.000 abortussen per jaar zijn niet nodig"
Meer over Abortus »

Reacties

H
Een goede strijdt die Trump hiermee voert. Abortus is en blijft het doden van menselijk leven. Voorstanders schermen steeds maar weer met het recht van de vrouw om over haar eigen lichaam te beschikken...Een gezocht argument om iets wat onmenselijk is toch acceptabel te maken....God is de gever van leven...

H
En maar mopperen op Trump.
REAGEER
M
Nu Nederland nog !
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify