islam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juni 2019 door Open Doors

Zeventien Nigeriaanse christenen al twee weken gegijzeld

Een gewapende groep in het noorden van Nigeria houdt sinds 19 mei zeventien christenen vast. Ze eisen ruim 750.000 euro losgeld.

De christenen waren bij elkaar voor een koorrepetitie. Terwijl ze aan het oefenen waren, bestormde een gewapende groep het terrein. Volgens de Nigeriaanse politie ging het om een fors aantal mannen. “De gewapende mannen losten een aantal schoten en namen vervolgens verschillende kerkleden mee,” vertelt een woordvoerder.

Onder de slachtoffers bevinden zich de pastor, zijn dochter en tenminste negen vrouwen. Hun verblijfplaats is onbekend. “De aanval heeft veel angst en verdriet veroorzaakt bij de gelovigen”, vertelt een veldwerker.

Ontvoeringen van christenen voor losgeld komen steeds vaker voor in Nigeria en dat is een zorgelijke ontwikkeling. De aanvallen treffen de slachtoffers alsook de achterblijvers. Die raken vaak getraumatiseerd door wat ze gezien hebben tijdens de aanval en door het verlies van dierbaren. Open Doors ondersteunt daarom de Nigeriaanse kerk met nood- en traumahulp.

Nigeria is het twaalfde land op de Ranglijst Christenvervolging. Vorig jaar werden er ruim 3.700 christenen vermoord door onder andere de terreurgroep Boko Haram en geradicaliseerde islamitische herders.


Christenvervolging
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
- Drie jaar geleden werd Leah Sharibu ontvoerd: is de wereld haar vergeten?
- Opnieuw zware teleurstelling voor Pakistaans echtpaar in dodencel
- Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte
- 70 christenen vrijgelaten uit gevangenis Eritrea
Meer over Christenvervolging »

Reacties

Tsja........sssssssst, niets zeggen.
Wéér koren op je racistische molen, Hans. Sluit ik mijn ogen? Zie mijn facebookaccount. Spreekt voor zich, me dunkt. Ik weiger echter mee te doen met jullie bangmakerij. En... is het geen overtreding van het negende gebod: desinformeren, polariseren, stemmingmakerij, insinuaties, halve waarheden, Of heiligt jullie doel de middelen? Zoals ik elders zei: mensen hebben vijandbeelden nodig. Sommige christenen ook... Maar... Zal ik eens een "profetie" doen over "het islamitische gevaar"? :-)
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen