doopdienst

Nieuws

07 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Vijf Iraniërs en een Afghaan gedoopt in de Rotterdamse Maas

'De afgelopen jaren hebben we bijna elk half jaar een doopfeest gehad. Zo ook afgelopen Pasen', schrijft kerkplanter Theo Visser in een blog op de site van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). 

'En zo mooi als toen maakten we het niet eerder mee. We mochten negen mensen dopen in de Maas. Hoe mooi wil je het hebben? Vijf Iraniërs, één Afghaan, twee Nederlanders met Hindoestaanse achtergrond en een doodgewone kaaskop.

In LEEF! Rotterdam hebben we een Farsi Community waar we veel mensen tot geloof zien komen. De Iraanse leider ziet veel zegen op zijn werk. Helaas kunnen we er vanwege veiligheidsredenen niet al te veel van vertellen. Ook kunnen we geen foto’s laten zien, want dat kan mensen in gevaar brengen. Maar het verhaal van Arni (gefingeerd) is te mooi om niet te vertellen.

Op een dag stond hij bij een LEEFER (gemeentelid, red.) op de stoep om een financieel product aan te bevelen. Hij probeerde zijn product te verkopen. De LEEFER wilde niets aan de deur kopen. Hij zei: “Ik heb geen interesse in meer geld, maar ik heb wel iets anders waar ik graag met je over wil praten!” Arni was zo geïnteresseerd dat hij al snel weer terugkwam. Hij zoog het goede nieuws in als een spons. De verandering die zich toen voltrok was groot. Hij sprak ook veel met zijn vriendin over Jezus. En gaf haar zelfs een Bijbel. Alles ging snel. Binnen een jaar waren zij twee van de negen dopelingen. Ze stonden op in een nieuw leven met Christus vanuit het koude water van de Maas.

En nu staan wij bij LEEF! voor de volgende prachtige uitdaging. De doop is geen eindstation. Het is de start van een leven lang leren discipel van Jezus te zijn! Daar mogen wij Arni en de andere acht dopelingen bij helpen.'

Lees hier de volledige blog van Theo Visser

Reacties

C
Ieder kwartaal zijn er meerdere dopelingen en 2e paasdag 18 nieuwe belijdende leden in de gemeente verwelkomt. Zien we deze 'gewone' dingen ook als mooi of is dat eigenlijk het vermelden niet meer waard?
REAGEER
Dat is mooi nieuws !
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify