Biddende handen kruis

Nieuws

06 juni 2019 door Geerten van Breugel

Scholen Australië leren kinderen God ‘genderneutraal‘ aan te spreken

Op katholieke scholen in Australië wordt kinderen aangeleerd om God op een genderneutrale manier aan te spreken. Het gaat om kwalitatief goed ingeschaalde scholen, aldus The Sunday Mail. "Omdat we geloven dat God niet mannelijk of vrouwelijk is, probeert Stuartholme School gender-neutrale termen te gebruiken in het gebed", aldus een woordvoerder.

De scholen Stuartholme School, Loreto College, St. Rita en het St. Joseph‘s College hebben allemaal aanpassingen gedaan om inclusieve taal te gebruiken. Het gaat bij de scholen onder meer om de woorden ‘Father‘, ‘Son‘, ‘Lord‘, ‘His people‘ en ‘brotherhood‘.

Eén van de verantwoordelijken voor de wijzigingen, Kim Wickham van Loreto College, verklaart de wijzigingen: "Als meisjesschool heeft het college een toewijding om inclusieve taal te gebruiken. Er zijn plekken waar het gebruik van gender op zijn plaats is, als het gaat om historische en bijbelse figuren." Een woordvoerder van de Stuartholme School: "We geloven dat God niet mannelijk of vrouwelijk is. We doen dit zodat onze gemeenschap hun begrip van God verdiept en wie God voor hen is. Maar ook hoe God zichzelf door relaties, de schepping en Jezus openbaart."

Beeld - Christian Post

Reacties

C
De Here Jezus leert: “ onze Vader”. Meer wil ik hier niet over kwijt dan alleen , hoever laten we satan zijn gang gaan? Alles moet naar het idee van de mens. En wat is de mens!
B
Denk je nou werkelijk dat God (als het bestaat) een man is? Mannelijk en vrouwelijk is hier op Aarde van belang, lijkt me niet dat een God dit is. Om hier iets van satan in te zien, dat is zorgelijk. Religekte.

Trouwens, ook de bijbel is een idee van een mens, of van mensen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify