Nieuws

05 juni 2019 door Geerten van Breugel

Gerben Heldoorn nieuwe directeur Kom over en help

Per 1 september 2019 is Gerben Heldoorn benoemd als nieuwe directeur van Kom over en help. Heldoorn, op dit moment manager bij Driestar educatief, was bestuursvoorzitter van Kom over en help. Jan-Marc Stam, secretaris van het bestuur: “Gerben bleek een groot aantal eigenschappen te bezitten die wij zoeken in een nieuwe directeur: passie voor ons werk, ruime ervaring met leidinggeven en iemand die netwerken en relaties kan bouwen en onderhouden. Op een natuurlijke wijze raakten wij met hem in gesprek over deze functie. We zijn erg dankbaar met deze uitkomst!”

Heldoorn is sinds 2005 lid van het bestuur. Vanaf 2009 was hij in functie als bestuursvoorzitter. Die vele jaren bestuurservaring maken dat hij een bekend gezicht is voor medewerkers, partners en vrijwilligers.

Dienen
De nieuwe directeur voelt zich geroepen om te dienen, ook in zijn nieuwe functie binnen Kom over en help. Heldoorn: “Ik ben al vele jaren betrokken bij Kom over en help, het werk heeft een grote plaats in mijn hart. Toen verschillende partners en medewerkers mij persoonlijk vroegen of de directeursfunctie niet iets voor mij was, heb ik, samen met de medebestuurders, deze weg verkend. Na diverse gesprekken met bestuur én personeel volgde een positieve uitslag. Ik zie er naar uit gehoor te geven aan de roep om te dienen.”

Organisatiewijziging
Kom over en help werd tot voor kort geleid door twee leidinggevenden. Gezien de grootte van de organisatie en de ontwikkelingen richting meer zelforganisatie is door het bestuur nu de keuze gemaakt om één directeur te benoemen. “Dat betekent dat die functie iemand nodig heeft die visie, strategie en zelforganisatie aan elkaar verbindt”, aldus Jan-Marc Stam. “Het leek ons daarom verstandig om Gerben te laten deelnemen aan een onafhankelijk assessment. Uit de resultaten bleek dat Gerben in staat is een strategische toekomstvisie uit te zetten, hij kan motiveren en leidinggeven en is een netwerker. Een betrokken netwerk met partners in onze landen en collega-organisaties in Nederland is van groot belang voor onze organisatie. De persoonlijke contacten van Gerben gaan zeker helpen om nu al succesvolle samenwerkingen verder uit te bouwen!”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify