Segers

Dagelijks leven

05 juni 2019 door Patrick Simons

Gert-Jan Segers: "Joden hebben een Europese geschiedenis en horen bij de toekomst van Europa"

Tijdens de jaarlijkse Open Dag van ChristenUnie stond helemaal achterin de zaal een oude man op. Het was Wolfgang Kotek, een Joods lid van de ChristenUnie, die vertelde bezorgd te zijn. Fractievoorzitter Gert-Jan Segers vertelt erover op zijn Facebook pagina.

De man, 88 jaar oud, vertelde over vervolging, over antisemitisme en de Tweede Wereldoorlog. Zijn vraag: wat doet de politiek nu precies aan antisemitisme?

“Het is tijd voor actie. Tijd voor actie in de Tweede Kamer, vlakbij de plek waar ik Kotek sprak. Samen met de VVD schreef ik een initiatiefnota met voorstellen om stappen te zetten in onze strijd”, aldus Segers.

“Zodat in het onderwijs verhalen zoals die van Kotek gehoord worden, maar juist ook de verhalen over de vitaliteit van de Joodse gemeenschap. Antisemitisme moet beter herkend worden. Vernieling, schelden en geweld is meer dan dat als dit motief er achter zit. En antisemitisme op internet, in de sport, op scholen moet harder worden aangepakt. Daarvoor moet een sterke landelijke aanpak komen die wordt samengebracht door de nieuw aan te stellen nationaal coördinator antisemitisme.”

“Maar dit kwaad komt in heel Europa voor en we zijn het mensen als Wolfgang Kotek verplicht om antisemitisme om het hele Europese continent te bestrijden. Joden hebben een Europese geschiedenis en horen bij de toekomst van Europa. Daarom zijn ChristenUnie, SGP en het CIDI een petitie gestart waarmee we de nieuwe Europese Commissie oproepen om harder op te treden tegen antisemitisme.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify