Baudet

God

05 juni 2019 door Patrick Simons

Thierry Baudet: "Het christendom is fantastisch"

Er is steeds meer een link zichtbaar tussen Forum voor Democratie en christenen. Veel christenen herkennen zich in de waarden van de partij en partijleider Thierry Baudet heeft inmiddels ook meermaals aangegeven zich in veel aspecten van het christendom te herkennen. Ook zijn er binnen de partij christenen actief.  NRC sprak met meerdere christenen die FvD steunen of actief zijn binnen de partij.

“Iemand als Baudet heb je nu eenmaal nodig”, stelt Sytse de Jong. Hij was maar liefst twaalf jaar actief als wethouder voor SGP en stapte dit voorjaar over naar Forum. Hij vertelt dat zijn overstap door sommigen werd opgevat als verraad. Hij werd eerder al door de partij zelf opzichtig genegeerd naar eigen zeggen. “Waarom? Dat is voor mij ook een raadsel. Ik ben ervan overtuigd dat ik dichter bij de SGP van voorheen sta dan de partij zelf op dit moment. Ze profileren zich steeds nadrukkelijker als middenpartij.”

Ook Baudet zelf komt nog aan het woord in het uitgebreide artikel van NRC. “Het christendom is fantastisch. Het lukt me alleen maar niet er in te geloven.” Ook drukt hij christenen nog op het hart dat bijzonder onderwijs in goede handen is bij de partij. “Je kunt die islamitische scholen natuurlijk gewoon apart aanpakken.” Baudet vindt bovendien dat het christendom kan leren van het joden: "Wel de rituelen en de feesten maar niet die strenge leer." 

Lees hier het hele interview

Reacties

Thierry, geloven in Jezus is een WILSbesluit ... Neem die beslissing en zeg ja tegen Jezus en je zult er geen spijt van krijgen. Al het goede komt van Hem !!
REAGEER
A
Mooi dat hij de zgn. "Joodse" feesten en rituelen door YHWH gegeven aanhaalt. Wanneer je niet meer moet kun je pas ontmoeten.De gezette hoogtijden des HEEREN, welke gijlieden uitroepen zult, zullen heilige samenroepingen zijn; deze zijn Mijn gezette hoogtijden.

LEVITICUS 23:2b SV-RJ

A
Soeteman, dat is helemaal niet mooi. Baudet ontdoet deze feesten van hun Bijbelse betekenis en houdt daarmee alleen lege rituelen over. Rituelen, al zijn ze nog zo leeg, spreken helaas ook veel 'christenen' wel aan. Zij laten zich daarmee in godsdienstige zin 'troosten'. In feite houden ze zichzelf daarmee voor de gek.
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify