opgravingen kerk egypte

Nieuws

04 juni 2019 door Geerten van Breugel

Archeologen graven onder basiliek mogelijk oudste kerk van Egypte op, in de vorm van een kruis

Archeologen hebben in Egypte één van de oudste kerken in het land ooit gevonden, meldt The First News.

De opgravingen vonden plaats omdat onderzoekers van de Universiteit van Warschau een oude basiliek onderzochten in de oude haven van Marea, vlakbij Alexandrië. Toen vonden ze de overblijfselen van een nog oudere kerk, uit de 4e eeuw. Hoewel de archeologen een slag om de arm houden, vermoeden ze dat dit de oudste, gevonden kerk in het Noord-Afrikaanse land is.

De archeologen doen de opgravingen en onderzoeken al sinds 2000, en hebben sindsdien een basiliek, een grafkapel en een grote collectie aan keramische delen gevonden. De oude kerk bevindt zich onder de basiliek, die was ingestort door een aardbeving. De kerk heeft de vorm van een kruis en meet 24 bij 15 meter. Een van de onderzoekers: ”Onze ontdekking is belangrijk omdat we nauwelijks overblijfselen hebben van kerken in de nabijgelegen stad, Alexandrië.”

Ook legt hij uit dat dit veel kan betekenen voor de kennis over vroeg-christelijke kerken. ”Nu weten we hoe ze eruit kunnen zien. Dat is belangrijk om ons onderzoek door te zetten dat we slechts zijn begonnen met deze kerk."

beeld Twitter @RC PCMA UW

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify