Nigeria

Nieuws

04 juni 2019 door Patrick Goede

Tientallen christenen na verlaten kerkdienst gedood door radicale moslims in Nigeria

In Nigeria zijn vorige week opnieuw tussen de vijf en dertig christenen omgekomen door moslimextremisme. Velen komen net terug uit de kerk wanneer de spanningen tussen christenen en moslims uitlopen op een chaos van geweld, dood en verderf, dat laat de Christian Post optekenen. 

De communities van de beruchte Fulani-herders en christenen clashte nadat die laatste groep de straat op ging om te protesteren tegen de dood van Enoch Monday. Monday en een andere bekeerling werden eerder gedood bij het verlaten van de evangelische kerk. "Dit is iets wat je vaker ziet bij bekeerde christenen, dit wekt zoveel woede op bij de moslimsgemeenschappen dat ze direct in levensgevaar zijn", vertelt een betrokkene aan de Daily Post.  

De politie grijpt uiteindelijk in en probeert de vrede te herstellen. Er zijn echter ook verslagen van mensen die beweren dat er ook door mannen in uniform op christenen is geschoten. Ook zouden er twaalf huizen van christenen in de brand zijn gestoken en loopt het aantal doden dat is gevallen uiteen van minstens vijf tot rond de dertig.

Reacties

Toch nog maar op reageren, al wordt dat door sommigen niet gewaardeerd, of nodig gevonden, ook op CIP.NL.

Het geweld komt wéér uit Islamitische hoek. Gezien hun ideologie niet verbazingwekkend; misschien dáárom dat het de meesten koud laat.
Hans, het heeft er alle schijn van dat je de nieuwe 'Ben K." Aan het worden bent...
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify