Nieuws

04 juni 2019 door Redactie

Doe mee aan het grote profetie onderzoek in Nederland

De Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam start in samenwerking met Hans van Dijk van de Universiteit van Tilburg ‘Profetie in Nederland’, een groot onderzoek naar de betekenis van profetie voor christenen in Nederland.

De aanleiding voor dit onderzoek is de toenemende belangstelling voor profetie onder individuele christenen en binnen diverse kerken. Want profetie lijkt niet langer een thema dat alleen binnen Pinksterkerken en charismatische vernieuwingsbewegingen wordt gethematiseerd.

Met dit onderzoek willen dr. Miranda Klaver en dr. Hans van Dijk inventariseren wat er binnen kerken gebeurt, wat voor praktijken zij tegenkomen en hoe er over profetie gedacht wordt in Nederland. Het onderzoek betreft een online vragenlijst die onder andere in samenspraak met de Bezinningsgroep profetie (onder leiding van Martien Timmer), de VPE (Machiel Jonker), NewWine (Ronald Westerbeek), Crossroads (Ron Becker), SKIN en de CWN is ontwikkeld. Met dit onderzoek hopen we meer inzicht te krijgen in de verspreiding van charismatische praktijken als profetie binnen christelijk Nederland.

Voor dit onderzoek is een uitgebreide vragenlijst samengesteld. Deelnemers kunnen digitaal de vragenlijst anoniem invullen en terugzenden naar de samenstellers die deze data verzamelen. Het onderzoek ‘Profetie in Nederland’ wordt vanuit de Onderzoeksplaats Charismatic and Pentecostal Christianity uitgezet in samenwerking met verschillende christelijke netwerken en organisaties.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify