God

04 juni 2019 door Patrick Goede

Janet Boynes wil niet langer leven als lesbienne: "Ik had een identiteitscrisis, ik wist niet wie ik was"

"Ik heb het leven als lesbienne nu 20 jaar achter mij liggen", zegt Janet Boynes. Ze groeide op in een groot gezin van zeven kinderen met vier verschillende vaders. De man die haar opvoedde was een alcoholist en mishandelde haar moeder fysiek. Op haar beurt werd Janet mishandeld door haar moeder. Ze ontwikkelde een haat tegen zwarte mannen omdat ze ook nog eens door de man van haar moeder en een jongen uit de kerk verkracht werd, dat meldt de Christian Post.

Janet komt al vroeg in aanraking met de kerk. Ze wordt meegenomen door een vriendelijke vrouw en ontmoet in de kerk zelfs "de man van haar dromen". Ze verloofd zich en zo lijkt ze haar haat voor mannen te hebben overwonnen. Drie maanden voordat ze gaat trouwen heeft ze echter seksueel contact met een vrouw. Ze besluit de voorganger in te lichten en de verloving te verbreken. Ze zegt God voor de daaropvolgende 14 jaar vaarwel.

"Op een ochtend werd ik wakker en zei ik tegen mezelf: 'Wie ben ik? Wat doe ik hier? Bij wie hoor ik en wat is mijn identiteit?'. We willen allemaal bij een bepaalde groep horen en plakken onszelf labels op. Die negatieve of positieve etiketten hebben hun invloed op ons, op jonge maar ook op latere leeftijd. Ze bepalen hoe we reageren op anderen", zegt Baynes.

"Ik had echt een identiteitscrisis, ik wist niet wie ik was of wie ik door God geroepen was om te zijn", vertelt Janet. Uiteindelijk ontmoet ze een vrouw 's nachts in de supermarkt om 3 uur die haar opnieuw uitnodigd voor de kerk. Ze krijgt onderdak van mensen uit die kerk en wordt opgenomen in de community met vrouwen van de kerk. Zo vindt ze de weg naar God terug en nu getuigd ze van wat Hij gedaan heeft in haar leven.

Reacties

Ook ik bekeerde mij toen ik inzag dat mijn hele zelfbeeld bestond uit etiketten die ik op mijzelf had geplakt. Alleen God weet wie ik ben, zelf weet ik dat niet al plak ik nog zoveel etiketten op mijzelf en zeg ik nog zo hard dat ik zelf wel bepaal wie ik ben. Nogmaals: ik weet het gewoon niet, omdat ik mijzelf niet geschapen heb en ook niet kan herscheppen of 'verbeteren'. Vervelend om aan jezelf toe te geven, maar bevrijdend om zeker te zijn dat God jou belangrijk vindt en van jou de mooist mogelijke mens zal maken, als je Hem laat begaan.
REAGEER
H
Vormt dit verhaal niet de zoveelste aanwijzing dat homoseksualiteit een keus is en niet is aangeboren, dus geen geaardheid is?
Nee! Elk verhaal en elk mens is uniek!
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify