Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 juni 2019 door Patrick Simons

Marianne verloor twee kinderen én haar man: "Het enige wat je nog kan is omhoog roepen"

Een indrukwekkende uitzending van 'Ik mis je' waarin Mariannen Glerum vertelt hoe ze twee kinderen en haar man verloor. Ondanks alles was ze nooit echt boos op God.

Ze verloren twee kinderen. Lucas heeft slechts een dag geleefd en Joachim was 18 jaar toen hij overleed. Dat was natuurlijk ontzettend moeilijk, maar Marianne vertelt dat juist op de moeilijkste momenten haar man Paul de rots in haar branding was. "Ik heb van Paul geleerd te praten over het verlies van de jongens."

De grond zakte dan ook volledig onder haar voeten weg toen ze Paul op een ochtend levenloos in zijn stoel vond. 54 jaar, plotseling overleden. "Ik kon alleen nog maar in een stoel zitten en voor me uitstaren", vertelt Marianne. "Ik verdoofde mijzelf met alcohol en kon de werkelijkheid niet aan. Totdat ik een droom of visioen had. Ik zat bij Jezus op schoot en Hij zei: 'Dat heb jij toch helemaal niet nodig?' Dat was voor mij het keerpunt."

"Wat je op zo'n moment doet? Omhoog roepen. Dat hadden we natuurlijk allang geleerd, dat dat het enige is wat je dan nog kan."

Woede richting God was er ondanks alle tegenslagen eigenlijk nauwelijks. "Ik ben nooit echt boos op God geweest. Wel soms op mensen in mijn omgeving. Al merkte ik ook dat het makkelijker is om boos te zijn, dan om je verdriet te laten zien. Dat laatste heb ik echt moeten leren."


Ziekte en lijden
- Rosan verloor op bizarre wijze twee zussen en vecht nu tegen chronische lyme: "Ik heb het uitgeschreeuwd naar God: Waar bent U?"
- Corlien vocht dagenlang keihard tegen de dood: “Ik voelde me door God verlaten”
- Vijf inspirerende uitspraken van de zieke ds. Arie van der Veer
- Mislukte kindjes
- Een gelovige en een niet-gelovige overleven beiden kanker. Wat is het verschil? Bekijk dit bijzondere gesprek!
Meer over Ziekte en lijden »

Bekijk de hele uitzending

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!