vervolging

Mooi

04 juni 2019 door Patrick Simons

Amerikaanse zendingspredikant: "Bid niet voor het einde van geloofsvervolging"

Veel christenen bidden dagelijks voor hun vervolgde broeders en zusters. Daarbij wordt er ook vaak gebeden voor een einde van de geloofsvervolging. Wanneer je dat echter doet, werk je niet mee aan de verspreiding van het Evangelie. Dat stelt een Amerikaans zendingsechtpaar volgens Nederlands Dagblad op de Open Doorsdagen die in Karlsruhe plaatsvinden.

Het echtpaar Ripken, dat vanwege veiligheidsredenen niet bij de hun werkelijke naam werd genoemd, werkte jarenlang in Somalië en hebben zich in het verleden voor vervolgde christenen ingezet in meer dan 70 landen. "Vervolgingen zijn, net als in de tijd van het Nieuwe Testament, een aanwijzing dat het koninkrijk van God wordt gebouwd. Een einde aan onderdrukking zou betekenen dat mensen in landen waar het christendom vervolgd wordt niet langer het evangelie horen. De belangrijkste oorzaak waardoor mensen van Jezus horen, is vervolging", aldus Nik Ripken.

"Westerse christenen moeten aan de voeten van vervolgde christenen in Somalië of Pakistan zitten, want wij kunnen van hen leren. Angst is het sterkste wapen van satan."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify