india

Nieuws

04 juni 2019 door Patrick Simons

Druk op christelijke organisaties in Indiase deelstaat Jharkhand neemt toe

Het lijkt erop dat de duimschroeven worden aangedraaid bij christelijke organisaties in de Indiase deelstaat Jharkhand. De overheid beschuldigt namelijk liefst 88 christelijke organisaties van het gebruik van buitenlandse fondsen voor gedwongen bekeringen. Dat meldt Kerk in Nood.

Lokale kerkleiders zien het vooral als discriminatie en spreken van een doelbewuste aanval op de kerk. Dat vindt ook mgr. Felix Toppo, aartsbisschop van Ranchi. “De autoriteiten zijn de documenten aan het onderzoeken en proberen te begrijpen hoe het geld werd ontvangen en of het correct werd gebruikt of niet. Van onze kant hebben we de regering de nodige steekproeven laten uitvoeren, ook al verzetten we ons tegen de methode die wordt gebruikt tegenover christelijke verenigingen die werken voor het welzijn van zoveel mensen, armen, kinderen en vrouwen.”

Het onderzoek naar het werk van christelijke organisaties begon vorig jaar in het kielzog van een schandaal rond de verkoop van pasgeborenen uit een weeshuis onder leiding van zusters van Moeder Theresa. Eén zuster werd gearresteerd en zit nog steeds zonder formele aanklacht in de gevangenis. Het onderzoek werd later uitgebreid tot alle christelijke verenigingen.

Lees meer bij Kerk in Nood

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify