Darrel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

04 juni 2019 door Patrick Simons

Hoe God krachtig spreekt door een man met zijn konijn: Klinisch doodverklaard, maar vol van leven

God kan op tal van manieren tot ons spreken. En soms spreekt God krachtiger door een man met zijn konijn dan door een predikant vanaf de kansel. Dat is in ieder geval zo bij Darrel, die klinisch doodverklaard was, maar nog steeds vrolijk met zijn konijn door Leeuwarden loopt.

Als je beseft wat God voor je heeft gedaan, heb je ineens overal tijd voor. Zo moet Darrel gedacht hebben. Lokale omroep LEO Middelsé kwam hem op straat tegen met zijn konijn en wat volgde was een bijzonder en indrukwekkend gesprek. Het lijkt in eerste instantie vooral over het konijn van Darrel te gaan en de reden waarom hij hem uitlaat, maar al snel vertelt hij meer over zijn leven. "Ik ben in Nederland gekomen op 6 september 1996. Op 20 juni 1999 heb ik vervolgens een treinongeluk gehad. Er was een spoorwissel die we niet zagen. Ik had meerdere breuken in mijn nek, een hersenbloeding, een hersenkneuzing en een hersenontsteking."

Zelfs de doktoren gaven de hoop op voor Darrel. "Ik heb een maand in coma gelegen en toen hebben ze me klinisch dood verklaard. Voordat ze de zuurstof wilden stopzetten, kwamen mijn familie en dierbaren nog langs om afscheid van mij te nemen. Zij besloten om eerst nog te bidden voordat het zuurstof eraf zou gaan. Na het 'amen' gingen mijn ogen open."

Daar bleef het echter niet bij. In het ziekenhuis werd Darrel verteld dat hij het dan wel op wonderbaarlijke wijze had overleefd, maar dat de kans op goed funtioneren heel klein was. "De kans dat ik weer kon lopen, was minder dan 10 procent. De kans dat ik weer kon praten was ook minder dan 10 procent." Darrel werd gered én kan inmiddels weer prima lopen en praten. En wat doe je als God je redt? Dan laat je iedere dag je konijntje uit en vertel je mensen waarom je dat doet. Want als je beseft wat God heeft gedaan, heb je overal tijd voor! "Dankzij God kan ik weer met mijn konijntje door de stad lopen", besluit Derrel. 

Bekijk het mega inspirerende filmpje! 

Reacties

T
Hier wordt ik blij van. Wat een verhaal! God is een God van wonderen.
J


Om die reden ben ik tegen orgaan donatie binnen 24uur na een ongeval

Bij onderzoeken naar hersendood kan men nooit in de diepste delen van de hersenen kijken en ook

geen ("herstel" ) voorspellingen doen: dan rest het WONDER (wat ik zelf zag op afd.neurologie).

Kneuzingen en stuwing in de hersenen veroorzaken ook diepe comateuze toestand.

Als die zwellingen en bloedingen behandeld worden is coma soms nog omkeerbaar.

Bij het,soms al na 3 x 24uur,stoppen van alle Intensive Care is het einde in zicht.Dit wilde ik even kwijt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.