mounir

Levensverhaal

03 juni 2019 door Patrick Simons

Mounir Samuel over 'homogenezing': "Psychische verminking waardoor ik voor mijn achttiende bijna vier keer zelfmoord pleegde"

Vorige week werd er in de Tweede Kamer gestemd over een motie waarbij gevraagd wordt om een wet te gaan ontwerpen waarmee 'homogenezing' verboden kan worden. Het gaat daarbij in bredere zin van het woordt om LGBT-'genezing'. Mounir Samuel reageert op Facebook verbolgen op partijen die tegenstemden.

Het schiet Mounir vooral in het verkeerde keelgat dat er verschillende partijen waren die tegen het voorstel stemden. Dit waren niet alleen de christelijke partijen maar ook Forum voor Democratie en PVV. In een persoonlijk en emotionele Facebookpost vertelt Mounir over zijn eigen ervaringen met, zoals hij het noemt, therapie. Hij vertelt dat hij als zeer jonge tiener zelf ruim vier jaar aan dergelijke therapie kreeg en somt vervolgens de gevolgen hiervan op.

Zo zorgde voor flinke psychische problemen bij Mounir. "Ik werd verscheurd door schuld en schaamte en ik pleegde voor mijn achttiende bijna vier keer zelfmoord omdat ik me zo incompetent voelde." Bovendien had het volgens Samuel ook invloed op zijn relatie met God. "Er werd een wig tussen mij en God gedreven." Ook de keuzes die hij vervolgens maakte, wijt Mounir aan deze periode. "Ik trouwde op mijn negentiende met een man om van de hele kwestie af te zijn en belandde desgevolgd in een pijnlijke scheiding. Mijn transitie werd minstens 15 jaar uitgesteld."

Juist door wat hij zelf mee maakte op dit gebied, is Mounir boos en verdrietig op de mensen die tegen stemden. "Natuurlijk stemmen een groep witte, heteroseksuele, cis-gender heren tegen een verbod op deze psychische verminking."

Zie ook: Verbod op 'homogenezing': waarom het niet zo gek is dat christelijke partijen tegenstemden - CIP Podcast.

Reacties

Enerzijds denk ik dat homoseksualiteit een ziekte is waar vaak geen genezing voor bestaat, zodat iedereen er mee om moet leren gaan, zowel de homo zelf als degenen die om hem heen staan. Anderzijds denk ik dat procedures met veel vormen van dwang, inpraten, verplicht bidden, verplicht Bijbellezen niet de claim van medische behandeling of therapie verdienen. Zo'n procedure komt ook op mij over als een vorm van psychische mishandeling. I.m.o. een demonische ontsporing van Christendom. Ik ben toch tegen het wetsvoorstel, want het is al onwettig.
B
Ziekte?

En is religieus zijn ook een ziekte?
Toon meer antwoorden (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify