Nielco van Walsem

Levensverhaal

05 juni 2019 door Lukas ten Napel

God sprak tegen Nielco in de oudejaarsdienst: “Het gaat er niet om wat jij hebt gedaan, maar wat Jezus Christus heeft gedaan!”

Hoe kan ik waardig zijn tegenover God? Hoe kan in God geloven je geluk geven? Vragen waar Nielco van Walsem mee worstelde. In een video van Geloofstoerusting getuigt hij hoe “God hem uit een donkere en lege wereld heeft getrokken”.

“In het begin was ik op zoek naar een bepaalde perfecte invulling; hoe ik het ware geluk voor mezelf kon vinden. Dat probeerde ik in allerlei dingen. Tijdens het uitgaan kreeg ik het gevoel dat ik op dat moment geluk beleefde. Dat ging vaak wel weer weg. Ik was op zoek naar een fantasiewereld waar ik me fijn in voelde en waar ik kon doen wat ik zelf wilde.”

“Mijn opa waarschuwde me telkens: 'Er komt een eeuwigheid aan. Er komt een moment waarop je voor God komt te staan. Dan is het de hemel of de hel.' Ik stemde daarmee in, maar ik wilde niet. Daar moest ik mijn fantasiewereld voor inleveren.”

“Het moment kwam dat mijn opa overleed. Toen werd ik stilgezet en dacht: 'Mijn opa is nu in de hemel. Bij God. En waar ga ik heen?' Ik sloeg radicaal om; deed alles weg wat God verbood. Studeerde veel in de Bijbel. Ik moest van mezelf eigenlijk met een zwart pak naar school toe, omdat ik dacht dat ik zo waardig kon worden voor God. Van mezelf mocht ik niet meer lachen. Ik dacht: Dat wil God niet, want ik zit in een heel ernstige situatie.”

“Op een gegeven moment liep ik tegen een muur aan. Ik kon niet meer verder. Ik werd wanhopig.”

“Ik kreeg een boekje van Spurgeon onder mijn neus geschoven. Daar stond in: “Geloof”. Geloof; dat kan toch niet? Ik zag het als een dwaalleer en gooide het van me af. Zo strompelde ik maanden lang verder. Op een gegeven moment kreeg ik weer dat boekje. Toen ik het ging lezen stond erin: “Geloof en vertrouw dat Jezus Christus ook voor jouw zonden is gestorven en ze verzoend heeft. Hoe kan ik dat ooit doen?””

“Zo strompelde ik weer maanden verder. Op oudejaarsdag liep ik de kerk in en dacht: Wat heef het voor zin? Wat doe ik hier. De dominee predikte over 2 Petrus 3 over de wederkomst. Op een gegeven moment dacht ik: Hoe heerlijk zou het zijn om alleen bij God te zijn en je alleen op Hem te richten! Toen zei God tegen mij: 'Nielco, je kan er niet meer onderuit. Het gaat er niet om wat jij hebt gedaan, maar wat Jezus Christus heeft gedaan!'”

“Hij heeft mij geleerd wat het is om te geloven. Het is een vast vertrouwen en gaat door alles heen. Ik heb een leven waar ik niet trots op kan zijn. Maar ik mag weten dat God altijd bij me is. In wat voor situatie dan ook. God werkt. Hij wil dat er niemand verloren gaat, maar dat iedereen tot bekering komt. Hij wil ze allemaal. Ook jou!”

Bekijk de prachtige getuigenis van Nielco in de video hieronder en neem een kijkje op de website van Geloofstoerusting:

Reacties

R
Mooi joh ! Wees dankbaar voor zo.n opa houd hem in gedachtenis ! En zeker God werkt nog steeds. Ik wens je Zijn nabijheid en zegen op je in geslagen weg .houd vol houd moed je hart zal vrolijk leven . Hij is de Waarheid en het leven! Een warme groet van ook een moeder en oma

REAGEER
B
Als mensen zich te veel met religie bezighouden krijg je wanen. En in die waan gaat God tegen jou praten. Met een paar pillen ben je ervan af.

Dit heeft met een getuigenis natuurlijk niks te maken. Mooi voor mensen die dit soort zoetsappigheid voor zoete koek slikken, niet voor de reele mensen onder ons...En hij heeft het erover dat hij een fantasiewereld achter zich moest laten. Hij verwisselt de ene fantasiewereld voor de andere... Chapeau!
R
Lieve Berjan, ik herken de strijd, de intellectuele twijfel, die zomaar over kan slaan in haat, maar ik kan je niet anders zeggen dan dat je verblind bent door de duivel. Je hebt je met je van God verkregen verstand boven Hem gezet en volgens mij hoop jij ergens nog dat je ernaast zit. Laat me je vertellen dat de wereld vol is van zaken die er zijn, maar die niet zichtbaar zijn. De wereld is vol van God. Geef je aan Hem over nu dat nog kan en je zult merken dat Zijn rust en liefde spoedig (weer) in je terugstroomt.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify