burned but not bitter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juni 2019 door Patrick Goede

Moslimextremisten steken Iraakse christen in brand, maar hij overleeft: "Ik ben God dankbaar"

Een Iraakse christen is keer op keer gered van de dood door wonderbaarlijke gebeurtenissen. Moslimextremisten probeerden hem keer op keer te doden om zijn geloof. Zo werd hij niet alleen met liters benzine overgoten en in de fik gezet maar ook gestenigd. Toch kwam hij telkens ongehavend uit de strijd, dat meldt de Christian Post.

De man werd geïnterviewd voor de documentaire "Hearts and Hands: Irag". Dit is een documentaire waarin Sean Feucht in kaart brengt hoe christenen over de hele wereld vervolgd worden. De man vertelt dat terreurgroep IS hem onder druk zette om zich te bekeren tot de islam maar dat Jezus hem bezocht in een droom. 

"Ik ben God daar zo dankbaar voor. Hij sprak tot mij, wat precies dat kan ik niet zeggen. Dat is een belofte tussen Hem en mij. Maar ik vroeg Hem één ding en Hij antwoordde mij. Ze probeerden mij te stenigen maar de stenen die ze gooiden deden mij niets. Daarna staken ze mij drie keer in brand maar ik verbrandde niet", zegt de Iraakse christen. Verder vertelt hij een roeping te hebben ervaren om naar de meest donkere plekken te gaan waar de christenvervolging het heftigst is. 

Reacties

Ludo, ben je hierin geïnteresseerd?
Zeer zeker. Maar wat beoog je er mee? Moet ik nu gans de Islamitische gemeenschap deze daden toerekenen, aan mijn stadsgenoten, buren, enz.? Moet ik nu overal een complot in zien? Moet ik meehuilen met de wolven in het bos, nl. dat de Islam de grootste bedreiging vormt voor het vrije westen in het algemeen en het christendom in het bijzonder? Onder die keurig nette bezorgdheid van u c.s., merk ik onderhuids racisme. En véél angst. Helaas hebben mensen blijkbaar vijandbeelden nodig. Ook christenen...
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.