saybie

Nieuws

03 juni 2019 door Patrick Goede

Baby die al na 23 weken ter wereld kwam blijft leven en vestigt nieuw record

Een baby die na slechts 23 weken en 3 dagen zwangerschap ter wereld kwam is blijven leven. Dat is een nieuw record wat betreft de geringe duur van de zwangerschap. Aanhangers van de pro-lifebeweging in Amerika zijn verheugd, "de wetenschap staat aan onze kant". CBN kwam met dit nieuws naar buiten.

Ze had een uur te leven. Dat zou het maximale zijn. Maar dat uur werden er twee en nog twee en ze bleef leven. Sybie, de naam van de wonderbaby, woog bij haar geboorte ongeveer evenveel als een appel. Ze kwam in december ter wereld en nu ruim vijf maanden later is er dus sprake van een officieel record.

"Het was de spannendste dag van mijn leven", zegt haar moeder. De familie gaf toestemming om het verhaal openbaar te maken maar blijgt zelf anoniem. Op Twitter claimen mensen van de anti-abortusbeweging (pro-life) dit bijzondere verhaal als het bewijs dat een ongeboren kind niet bestaat uit een "klompje cellen" en recht op het leven heeft. In Nederland mag abortus tot week 24 uitgevoerd worden. 


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
- SGP verdedigt in discussie met boze Bekende Nederlander abortusstandpunt: "30.000 abortussen per jaar zijn niet nodig"
Meer over Abortus »

Reacties

Medisch heel knap, n.m.m. geeft dit geval aanleiding om de abortusgrens naar 22 weken terug te brengen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify