Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2019 door Patrick Goede

Voorganger bidt voor president Trump bij verrassingsbezoek: "Ik bid dat hij bij zijn beslissingen op U vertrouwt"

Pastor David Platt mocht afgelopen zondag persoonlijk voor president Trump bidden ten overstaan van zijn gemeente. De president kwam net van de golfbaan en verraste de McLean Bible Church met een bezoek. Zondag werd er ook een dag van gebed georganiseerd door Franklin Graham voor de president maar de gebeurtenissen hadden voor zover bekend geen verband, dat meldt de Christian Post.

President Trump heeft veel kerkleiders om zich heen verzameld de afgelopen jaren. Enkelen daarvan rekent hij zelfs tot zijn adviseurs. Het politiek belang dat Trump hier soms mee lijkt te dienen valt niet te ontkennen maar het gebed van Platt voor Trump was in ieder geval doorspekt van Bijbelse waarheden, zoals je dat ook mag verwachten van een 'Bible Church'.

"Oh God, wij prijzen U als Koning van dit universum, U bent onze leider en Heer en wij aanbidden U. We weten dat we uw genade nodig hebben, Uw hulp en uw wijsheid voor ons land. We bidden voor Uw wijsheid voor de president. We bidden dat hij beseft hoeveel U van hem houdt. Zoveel zelfs dat U voor zijn zonden gestorven bent en die van ons. Ik bid dat hij bij zijn beslissingen naar U kijkt en op U vertrouwt", bad Pastor Platt onder andere. Amen.

Reacties

Nou, dat is op z'n minst om over na te denken. Reflecterend op ons politiek bestel zie je een heel groot verschil (helaas!?).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.