terrorisme

Nieuws

03 juni 2019 door Patrick Simons

Bisschop Burkina Faso: "Dit is een oorlog tegen Jezus Christus"

Al maandenlang worden christenen in Burkina Faso geteisterd door geweld. Dat geldt zowel voor protestante als katholieke christenen. Katholiek Nieuwsblad sprak met Théophile Nare, bisschop van het noordelijk bisdom Kaya in Burkina Faso. "Dit is een oorlog tegen Christus."

De bisschop is duidelijk wanneer het gevraagd wordt naar de reeks aanslagen van de laatste maanden. "Er speelt niet alleen een oorlog tegen christenen, er is sprake van een oorlog die aan Jezus Christus is verklaard. Dat wordt ook aangetoond door het feit dat ze in Dablo het tabernakel hebben beschoten." De bisschop sprak ook verschillende ooggetuigen van de aanslagen. "Ze zeiden tegen hun slachtoffers dat ze hen vermoordden omdat ze de ware godsdienst niet praktiseren", waarmee ze vanzelfsprekend doelden op islam.

Nare benadrukt wel dat het niet een strijd van de ene godsdienst tegen de andere betreft. "Het gaat om jihadistische groepen die christenen aanvallen. Lokale moslims zijn juist solidair. Zij zijn ook naar de begrafenissen van de slachtoffers van Dablo gekomen, zij hebben ons zelfs geholpen hen te begraven."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify