burkina faso

Levensverhaal

03 juni 2019 door Patrick Simons

Amerikaanse zendeling verloor broer in Burkina Faso en wil zijn bediening voort zetten

Hoewel Jeff Riddering zichzelf al jaren geroepen voelt om in Burkina Faso als zendeling aan de slag te gaan, is hij nu toch aan het twijfelen geslagen. En dat heeft niets te maken met zijn broer Mike die in het land door terroristen werd vermoord, zo meldt Nederlands Dagblad.

"We zijn dagelijks aan het wikken en wegen", erkent Jeff ruiterlijk. "Ik zoek voortdurend naar herbevestiging dat God mij roept in de snel veranderende omstandigheden van dit West-Afrikaanse land. Familie in de Verenigde Staten en Amerikaanse zendingsvrienden in Burkina Faso waarschuwen ons voor de groeiende vijandigheid tegen christenen. En ik wil mijn vrouw niet in gevaar brengen."

Geweld tegen christenen neemt de laatste tijd flink toe in Burkina Faso. Klaas Muurling vertelde onlangs tegen CIP.nl al dat de situatie in het land zeer zorgelijk is. De broer van Jeff Riddering, Mike was ook zendeling. Hij kwam drie jaar geleden om het leven bij een terreuraanslag op een restaurant in Ouagadougou, de hoofdstad van het land. Kerken zijn de laatste maanden met grote regelmaat doelwit van islamtische aanslagen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify