korving
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 juni 2019 door Patrick Simons

"Als je de rijkdom van de Heere leert kennen, dan kun je het niet verdragen dat andere mensen Hem nog niet kennen"

Afgelopen zaterdag werd er in Urk een symposium georganiseerd ter ere van het 40-jarig ambtsjubileum van ds. H. Korving. Het Reformatorisch Dagblad was erbij.

Korving kreeg ook een koninklijke onderscheiding uit de handen van burgemeester Pieter van Maaren. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde an Oranje-Nassau. Hij was onder meer actief voor het deputaatschap zending van de Christelijk Gereformeerde Kerken en doet vrijwilligerswerk voor verschillende stichtingen. Er waren verschillende sprekers, waaronder Prof. dr. T.M. Hofman. Hij sprak over verschillende aspecten van Jezus' prediking. "Jezus zegt dat de Schrift in Hem is vervuld. Niet om het Oude Testament door strepen, maar om het te onderstrepen."

Ook drs. H. Visser, vertaalconsulent in Zuidelijk Afrika, kreeg het woord. Hij benadrukte het belang van zending, ook in de prediking in Nederland. "Het is belangrijk dat de prediking missionair is en missionair maakt. Als je de rijkdom van de Heere leert kennen, dan kun je het niet verdragen dat andere mensen Hem nog niet kennen. Boven de uitgang van een kerk in Afrika las ik: Hier begint uw zendingsveld."

Reacties

B
Als je de rijkdom van bijgeloof leert kennen (placebo) dan kun je het niet verdragen dat mensen andere vormen van bijgeloof kennen...Dit is dus 1 van de redenen waarom ik een hekel heb aan zending en evangelisatie (van welke vorm of religie of niet religie dan ook).. Laat iedereen gewoon in zijn of haar waarde en met zijn of haar soort van bijgeloof of geloof.. Het christendom is net zo bijgeloof als islam, boeddhisme, hindoeïsme, atheïsme.

Atheisten gaan toch ook niet jongeren van de kerk overtuigen van hun gelijk?Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.