fulani

Nieuws

03 juni 2019 door Patrick Simons

Oplaaiend geweld tegen christenen in Nigeria: "Dertig christenen in minder dan twaalf uur vermoord"

Het geweld tegen christenen in Nigeria is afgelopen weken opnieuw opgelaaid. Daily Wire meldt dat er minstens 30 christenen werden vermoord die onderweg waren van kerk naar huis.

De christenen waren op verschillende plaatsen onderweg naar huis na een kerkdienst en werden opgewacht door leden van islamtische terreurgroepen. Luke Shehu, pastor in de Nigeriaans stad Jos, reageert in Morning Star News. "Ondanks diverse veiligheidsoperaties van de overheid, zijn er in minder dan twaalf uur ongeveer dertig christenen gedood. Daarnaast zijn er meer dan twintig huizen van christenen verbrand of vernietigd. Het gaat om moslim militanten waarvan sommigen een militair uniform dragen."

De overheid heeft inmiddels laten weten dat men strenger toe gaat zien op wapenvergunningen om het oplaaiende geweld in te perken. Ook zijn er tal van meldingen van seksueel geweld. Zo vertelde een vrouw genaamd Aisha laatst tegen Open Doors dat zij en tal van andere vrouwen worden verkracht. Ze deed een oproep aan christenen wereldwijd om voor de christen en hun benarde positie in Nigeria te bidden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify