kuiper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2019 door Patrick Simons

Senator ChristenUnie twijfelt over koers SGP: "Labelt zichzelf steeds vaker als rechts"

Roel Kuiper, huidig fractievoorzitter van ChristenUnie in de Eerste Kamer, neemt binnenkort afscheid. Dat doet hij echter niet voordat hij enkele bijzondere uitspraken heeft gedaan. Zo stelt hij dat SGP en CU uit elkaar gegroeid zijn en heeft hij kritiek op de wijze waarop de Eerste Kamer wordt gekozen. 

Kuiper vertelt tegen EenVandaag geen voorstander te zijn van de manier waarop de Eerste Kamer op dit moment wordt gekozen. "Ik vind dat we daarmee moeten stoppen. Het feit dat er een stelsel van afspraken nodig is, dat roep wel vragen op. Persoonlijk ben ik voorstander van het rechstreeks kiezen van de Eerste Kamer. Kijk eens hoe ongelukkig het allemaal werkt."

Tegenover het Nederlands Dagblad zei Kuiper afgelopen zaterdag dat hij SGP en ChristenUnie steeds verder uit elkaar ziet groeien. Een gevoelig onderwerp aangezien de partijen in Europa een gezamenlijke fractie vormen. "De SGP labelt zichzelf tegenwoordig steeds vaker als rechts. Ik vind dat bedenkelijk. Christelijke politiek laat zich niet in termen van links of rechts vangen. Als politieke keuzes bij voorbaat rechts of links moeten zijn, dan vlakken we het appél van de Bijbel op ons politieke denken en handelen af. Ooit hoopte ik dat ChristenUnie en SGP naar één beweging zouden toegroeien. Nu zie ik dat anders."


Politiek
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
- ChristenUnie-Kamerlid: "Erbarmelijke situatie vluchtelingen raakt ons diep"
Meer over Politiek »

Reacties

H
Eerlijk gezegd denk ik dat niet de SGP zozeer veranderd is. De ChristenUnie daarentegen m.i. des te meer.

Het kan verkeren: in de tijd van de bepaald niet linkse Meindert Leerling als fractieleider van de toenmalige RPF meende de SGP er goed aan te doen om de samenwerkingsboot grotendeels af te houden, terwijl nu de ChristenUnie de SGP te rechts vindt ...
T
De ChristenUnie is GroenLinks met een christelijk sausje .

Ze zijn de nuttige ......,.en werken druk mee aan de nieuwe wereld orde .

De SGP is nog christelijk en wil terecht niet meegaan met de linkse CU tijdgeest . Als de Cu zich niet bekeerd is de samenwerking zeer spoedig ten einde en dat volkomen terecht .
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen