herman

God

03 juni 2019 door Patrick Simons

Voorstel voor verbod 'homogenezing' aangenomen: "Gevaarlijke symboolpolitiek"

Vorige week stemde een meerderheid van de Tweede Kamer voor een motie om 'homogenezing' strafbaar te maken. Dat leidde tot tal van reacties, vooral omdat er ook partijen waren die tégen de motie stemden. Herman van Wijngaarden vertelt erover bij Uitgelicht! van Family7.

"Het is gelukkig nog geen verbod", begint Van Wijngaarden. "De Kamer vraagt het kabinet om een wetsvoorstel in te dienen dat het gaat verbieden. Het is gelukkig nog niet zo ver. Onze stichting Hart van Homo's houdt zichzelf verre van genezing. Wij geloven er eerlijk gezegd zelf niet zo in. Maar ik vind het wel ver gaan als het kabinet het inderdaad zou gaan verbieden. Dat gaat me een duidelijke stap te ver."

"Wij zijn niet homoseksualiteit niet als een psychisch probleem of als een gebondenheid", is Van Wijngaarden duidelijk. "We zien het als een kwestie waarmee je moet dealen. Daarbij ondersteunen we jongeren om hun weg met God en homoseksualiteit te vinden." Hij is om nog een andere reden tegen een verbod. "Als ik lees dat het willen veranderen, het onderdrukken van een homoseksuele gerichtheid verboden moet worden, schrik ik. Wij leggen jongeren bijvoorbeeld niets op, maar leggen ze wel serieus de optie voor om single te blijven. Vanuit de christelijke homolobby wordt dat gezien als onderdrukken."

Volgens Van Wijngaarden maakt het de indieners waarschijnlijk weinig uit of het voorstel haalbaar is. "Er zit hier een hele sterke ideologie achter. Dan maakt het niet uit hoe redelijk het is. Het heeft met homoseksualiteit te maken, dus er zal en moet een wet over komen. Of het dan symboolpolitiek is? Dat denk ik wel, maar dan gevaarlijke symboolpolitiek."

Zie ook: Verbod op 'homogenezing': waarom het niet zo gek is dat christelijke partijen tegenstemden - CIP Podcast.

Reacties

Een zeer sympathiek gesprek bij Family 7. Herman zit tussen twee vuren in: enerzijds de gevaarlijke symboolpolitiek van links en anderzijds de (christelijke) homolobby. Maar wat ik niet goed begrijp is dat hij zegt dat homoseksualiteit een kwestie is waarmee je moet dealen, terwijl hij het niet ziet als een gebondenheid of een psychisch probleem. Waarom is het dan een kwestie?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify