GZB logo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2019 door GZB

GZB zendt grote groep zendingswerkers uit

Pinksterfeest is zendingsfeest. De GZB is dankbaar dat juist in deze periode rond Pinksteren een grote groep zendingswerkers* kan worden uitgezonden.

· Zondag 9 juni, eerste pinksterdag, worden Adré & Marja Lichtendonk en Heleen van der Sluijs uitgezonden naar Bosnië; Adré & Marja vanuit Putten en Heleen vanuit Ede. Zij gaan zich in Bosnië inzetten voor de opbouw van de kleine protestantse gemeenten.
Zie voor meer info www.gzb.nl/adreenmarjainbosnie en www.gzb.nl/heleeninbosnie.

· Op dezelfde dag worden Marlies & Björn van Veelen uitgezonden naar Indonesië. Marlies gaat werken in de gehandicaptenzorg en Björn gaat zich inzetten voor het jeugdwerk van de Christelijke Kerk van Noordelijk Midden-Java; een functie die aansluit bij zijn werk voor de HGJB in de afgelopen jaren. Zij worden evenals Heleen van der Sluijs uitgezonden vanuit de Oude Kerk in Ede. Zie voor meer info www.gzb.nl/levenopjava.

· Op 30 juni wordt vanuit Veenendaal Foka van de Beek uitgezonden naar Bulgarije. Door evangelisatie zijn in de provincie Burgas in verschillende dorpen bijbelstudiegroepen en huiskerkjes ontstaan. Foka gaat zich inzetten voor de opbouw van deze kleine groepen door middel van theologische toerusting en kadervorming. Zie voor meer informatie www.gzb.nl/fokavandebeek.

Onlangs hadden Adré en Marja Lichtendonk een avond met de belijdeniscatechisanten in hun gemeente over ‘Verlangen en roeping’. “Elke gelovige is geroepen om het Evangelie te delen. De vraag is niet óf we daartoe geroepen zijn, maar wáár en hóe je daar invulling aan kunt geven. Iedereen kan een steentje bijdragen aan de opbouw van Gods gemeente. Ver weg en dichtbij. Juist ook dichtbij, dat is misschien wel het moeilijkst. Getuige zijn in woorden en daden van Gods liefde. In je vriendenkring, in je familie, op je werk.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.