Nieuws

30 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. W. A. Zondag aanvaardt beroep GerGem Dordrecht: "De Heere heeft gesproken"

Ds. W. A. Zondag heeft een beroep van de gereformeerde gemeente in Dordrecht aanvaard. Dit vertelde de predikant tijdens de Hemelvaartsdienst in zijn eigen gemeente, de gereformeerde gemeente in Woerden.

"De Heere heeft gesproken en als Hij spreekt moeten, mogen en willen we volgen. In de achterliggende week heeft Hij duidelijk gemaakt dat ik 'het net aan de andere kant mag uitwerpen'. Ik stond tegen mezelf te preken. Toen wist ik dat het een boodschap voor mij was. Er vond een dagelijkse worsteling plaats: 'Heere, wat moet ik doen? Zegt U het nu?'. 

Maar er staat geschreven dat de discipelen terstond hun netten moesten uitwerpen. Ze mochten niet zeggen: 'Dat doen we een andere keer.' Na deze ontdekking kon ik niet anders meer dan gehoorzaam zijn. De Heere heeft ook de harten van mijn vrouw en kinderen willen neigen. Het is moeilijk, maar ze mogen volgen."

Ds. Zondag deed in 2015 intrede in Woerden. Destijds ging de predikant voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. In Dordrecht volgt Zondag de in 2016 naar Kalamazoo (Michigan, VS) vertrokken ds. H. Hofman op.

Reacties

J
Langs deze weg wil ik de Gereformeerde Gemeente te Dordrecht van harte feliciteren. Na zo lange tijd zonder voorganger, heeft de Here voorzien. Ook dominee Zondag wens ik Gods zegen toe, hij en zijn gezin.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify