bod

Mooi

29 mei 2019 door Dick van den Bos

Met bibliodrama leer je om in een bijbelverhaal te gaan staan

“Een manier om Bijbelverhalen diep te doorgronden, is ‘Bibliodrama’. Daarmee ga je als het ware op de plek van een persoon in het verhaal staan. Je komt in het verhaal, maar realiseert je ook: wat betekent het eigenlijk voor mij?”, zegt Bram Flippo. Hij is organisator van de Vereniging voor Christen Coaches en geeft een workshop op de jubileumdag. 

“We gaan naar het verhaal van Jozef”, zegt Bram. “Daar gaan we vier specifieke situaties in duiken. We gaan het niet spelen, maar echt samen ervaren. Een deel gaat over zijn kleding, een ander fragment over de belofte en zijn droom, waarbij de schoven naar voren buigen. Als je de mantel bent, moet je je daar ook echt mee vereenzelvigen. De derde situatie is dat hij gekroond werd tot onderkoning. Het laatste gedeelte is zijn ontmoeting met zijn broers.”

Emotioneel
Een indringend uur volgt, waarbij mensen emotionele wijze gaan kruipen in het verhaal. Het blijkt erg indringend te zijn, omdat mensen echt ervaren hoe het is. Een vrouw die Jozef speelt, wordt diep geraakt door het feit dat God haar ‘betrouwbaar’ noemt. Ze kan zich inleven in het verhaal.

“Het raakt me echt dat U mij betrouwbaar noemt. U bent degene die betrouwbaar is, niet ik. Maar U bekleed mij met Uzelf. Dan ben ik in het licht, dan ben ik rein. Doe wat U wilt doen, God. Doe het door mij heen”, zegt ze.

Bibliodrama is een bijzondere manier om dichter bij God en de Bijbel te komen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify