keppel

Nieuws

29 mei 2019 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind doet vandaag een keppeltje op

'Ook ik ben solidair met het joodse volk! #KeppelOp. Vanmiddag zullen we als ChristenUnie bij de solidariteitsbijeenkomst zijn in Den Haag. De Duitse reactie is totaal de verkeerde. NL moet instaan voor hun veiligheid overal en altijd. #jodenvervolgingnooitweer,' aldus ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind vandaag.

In de strijd tegen antisemitisme deed het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) een bijzondere oproep. CIDI wil namelijk dat iedereen woensdag een keppel op doet en het liefst naar het Plein in Den Haag komt. Dit is een reactie op wat er afgelopen weekeinde in Duitsland gebeurde. Daar zei coördinator voor antisemitismebestrijding Felix Klein dat het verstandiger is voor Joden om geen keppel te dragen. Volgens Klein kan het dragen van de keppel gevaarlijk zijn vanwege het toegenomen antisemitisme.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs reageerde als volgt: “Dr. Klein wijst terecht op het probleem van het antisemitisme in Duitsland, maar zijn goed bedoelde advies is, naar mijn bescheiden mening, niet de oplossing. (...) Mijn eigen ouders moesten zich verbergen tijdens de naziperiode en ik weiger mij nu te verbergen. Niemand moet ons vragen juist dat te doen. Zeker niet de man die belast is met de bestrijding van antisemitisme in Duitsland.”

De hastag #KeppelOp is vandaag trending op Twitter. We lichten een aantal tweets uit.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Reacties

E
Goedkope symboolpolitiek aangezien de antisemitische schuldigen (moslims) niet worden benoemd en aangepakt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify