Thierry Baudet

Nieuws

29 mei 2019 door Jeffrey Schipper

Christelijke politicoloog vindt Forum voor Democratie voor christenen een zegen

"Naar mijn overtuiging is het bestaan van Forum voor Democratie voor de gehele Nederlandse samenleving in het algemeen en de christenen in het bijzonder een grote zegen!", schrijft politicoloog Cor Verkade in een commentaar op de website van het EO-programma NieuwLicht.

Vorige week ontstond er flinke ophef rondom Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet die zich in een essay kritisch had uitgelaten over abortus, euthanasie en werkende vrouwen. NieuwLicht besteedde uitgebreid aandacht aan FvD en haar christelijke stemmers. Theoloog des Vaderlands Stefan Paas stelde in het programma verbaasd verbaasd te zijn over christenen die Baudet steunen. Baudet is volgens hem een racist. "Als het kwaakt als een eend, als het loopt als een eend, als het veren heeft als een eend, dan is het een eend voor mij. Dan moet je niet gaan roepen dat het een papegaai of een olifant is."

"Hij had er net als anderen Forumbashers goed aan gedaan om net als echte liefhebbers van democratie blij te zijn met nieuwe politieke partijen en bij verschil van mening gefundeerd een gesprek met de oprichters van zo’n partij aan te gaan", stelt Verkade. "Op de één of andere manier lukt het Forum voor Democratie om positief sprekend over het rijke christelijke gedachtengoed en de bijbehorende cultuur zonder deze te belijden of actief na te streven, vanuit het bijna niets tot de grootste partij te worden."

De jurist legt uit waarom hij de partij een zegen voor christelijk Nederland vindt. Hij ziet dat FvD en christelijke partijen vaak overeenkomstige standpunten hebben. "Voor conservatieve burgers die het met hun geweten en levensovertuiging niet overeen konden komen om SGP te stemmen, is er nu eindelijk gelukkig een gezond conservatief alternatief, niet geschoeid op een partij die naast de voor bijna iedereen wel aanvaardbare Bijbel ook drie formulieren van enigheid als uitgangspunt heeft."

Lees ook: Waarom je als christen wél of juist níet op Forum voor Democratie moet stemmen.

Lees het volledige commentaar van Cor Verkade

Reacties

J
Ik ben het hier helemaal mee eens. FvD kan de politiek doen schudden bv. Afschaffing abortus. Ik bid Gods zegen en wijsheid over ze uit
REAGEER
Cor zal er m.i. goed aan doen wat voorzichtiger te zijn (Psalm 146:3). Om richting Baudet scheldwoorden als racist te gebruiken vind ik niet gepast. Maar het is wel zo dat Baudet flirt met de christelijke traditie (zonder in Christus te geloven) en het gedachtegoed van extreemrechts. Voor een christen geldt dat we “bedachtzaam als de slangen en oprecht als de duiven” moeten zijn (Matt. 10:16). We moeten dus altijd op onze hoede zijn. Ons niet bezig houden met halve waarheden en hele leugens. Dat speelt namelijk in de kaart van de duivel, (2)
(2) de “vader van de leugen” (Joh. 8:44). Baudet ontkent dat een Nexit en een vertrek uit de euro ernstige gevolgen hebben voor Nederland. Heeft Baudet geen liefde tot de waarheid? Politici kunnen hun discussie - de feiten onder ogen ziende - beter richten op de vraag op welke punten de EU en de euro als systeem verbeterd kan en moet worden.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify