New Wine Zomerconferentie

Nieuws

29 mei 2019 door Geerten van Breugel

New Wine Zomerconferentie: Hoe maak je als christen Gods Koninkrijk zichtbaar?

Wie ben je? Waar leef je voor en hoe kun je overtuigd ambassadeur zijn van Gods Koninkrijk? Daarover gaat de 16e editie van de New Wine Zomerconferentie 2019 van 20 tot en met 26 juli in Liempde dit jaar: wie zijn de Kingdom people, de mensen van Gods Koninkrijk?

Organisator Stichting New Wine Nederland kiest daarmee voor een vervolg op het thema ‘Proef het Koninkrijk’ van afgelopen jaar. "Daarin lag de nadruk op de rol van de plaatselijke kerk als plek om al glimpen van Gods naderende Koninkrijk te laten zien", legt Ronald Westerbeek, stafwerker theologie en toerusting van New Wine Nederland uit. "Tijdens de komende conferentie zoomen we binnen dat grotere plaatje in op de persoonlijke rol van ons als christenen. Het is top om het over de kerk te hebben en New Wine blijft natuurlijk een vernieuwingsbeweging van kerken. Maar wat is jouw rol als christen? We gaan het dus nog persoonlijker maken."

Ambassadeur
Waarom is dat nodig? "Het gaat uiteindelijk om je hart. Daar komt de innerlijke overtuiging vandaan om ambassadeur te willen zijn van Gods Koninkrijk. Zo niet, dan beland je zomaar in activisme of jezelf overschreeuwen." En daarom houden de deelnemers straks hun persoonlijke voedingsbodem tegen het licht. ‘De diepste vragen van ieder mens draaien om wie je bent, waar je voor leeft en waarom je hier op aarde bent. Het Nieuwe Testament leert ons dat wij kinderen van de Vader mogen zijn. En dat we erfgenamen van het Koninkrijk zijn! Paulus laat ons zien dat we allemaal vertegenwoordigers van het Koninkrijk zijn. Wij zijn medewerkers van God! Maar hoe vind je je identiteit in Hem en je persoonlijke roeping? Daar willen we komende zomer concreet over nadenken met elkaar.’

Welkom
Met nog krap twee maanden te gaan, zijn de voorbereidingen voor het evenement in volle gang. Ruim vierduizend mensen hebben zich inmiddels al aangemeld. "Maar we hebben dit jaar meer ruimte dan vorig jaar, wees welkom!", zegt eventmanager Klaas Koelewijn. Hij geniet van de ervaring en gedrevenheid die hij bespeurt bij de talloze vrijwilligers die de conferentie helpen vormgeven. En eigenlijk ziet Klaas dan al een beetje waar de conferentie straks over gaat, beseft hij: "Ik zie mensen die leven en werken in het Koninkrijk van God door de kracht van de Heilige Geest. Hoe bemoedigend is dat!"

Hoogtepunt
De conferentie is het jaarlijkse hoogtepunt binnen de jaarkalender van New Wine Nederland. De mix van een week lang samen optrekken (veelal met een hele groep uit de plaatselijke kerk), inspireren en elkaar bemoedigen om enthousiaste bidders en werkers te zijn en blijven in Gods Koninkrijk blijft onverminderd aanspreken, merkt de organisatie.

Na jarenlang gebivakkeerd te hebben in de Flevopolder, zal de conferentie voor de tweede keer gehouden worden in de groene omgeving van Liempde. Vanaf zaterdag 20 juli tot en met vrijdagmorgen 26 juli verandert het rustieke Landgoed Velder in een groot bruisend kampeer- en evenemententerrein. Er zijn dagelijkse seminarrondes over uiteenlopende thema’s en speciale programma’s met diverse sprekers voor volwassenen, kinderen, tieners en jong-volwassenen, zodat ieder op zijn of haar niveau zich kan verdiepen in het thema. Uiteraard is er ook voor de allerkleinsten opvang, zodat ook ouders zich kunnen focussen op geestelijke verdieping.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify